27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un inşa maliyeti 75 milyar lira!

Kanal İstanbul'un inşa maliyeti 75 milyar lira!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'a karşı çıkanların, en küçük bir bilgileri veya fikirleri bulunmadığından eminiz" dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak törenine katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, katıldığı törende Kanal İstabul projesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "Kanal İstanbul'a karşı çıkanların, bu projenin aslında ne olduğu konusunda en küçük bir bilgileri veya fikirleri bulunmadığından eminiz" diye konuştu.

Pojenin finansmanında bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'un projenin finansmanında ve inşasında inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız" dedi.

Maliyetin 75 milyar lira olarak hesaplandığını kaydeden Erdoğan: "Kanal İstanbul'un inşa maliyeti birilerinin söylediği gibi 125 milyar lira değil, şu an itibarıyla 75 milyar lira olarak hesaplanıyor" açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul'la ilgili 21 yalan 21 gerçek!

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu onaylandı!


Geri Dön