27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karakas'a türk camisi inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karakas'a türk camisi inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu ağırladı. Erdoğan görüş sonrası Karakas'a türk camisi inşa edeceklerini duyurdu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara'da Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu konuk aldı.  Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu törenle karşıladı.  Maduro, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı, Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı. 


Venezuela'dan yapılan ilk resmi ziyarette iki ülke arasında havacılık, turizm, ticaret, tarım ve güvenlik işbirliğine yönelik 5 anlaşma imzalandı. 


VENEZUELA’YA TÜRK CAMİSİ


Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karakas'ta yakın zamanda bir Yunus Emre Kültür Merkezi'nin inşa edileceğini bildirdi.



Erdoğan sözlerine "Ankara Üniversitesi’nde Simon Bolivar kürsüsünün yakın bir zaman içinde kurulacak olması da sevindiricidir. Geçtiğimiz yıl Dışişleri eski Bakanı Rodriguez bizden Venezuela’da bir Türk camisi inşaa edilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Biz de bu talebi gerçekleştirmekten bahtiyarlık duyacağımızı ifade etmiştik. Başkanla bu konuyu da görüştük. İnşallah Karakas’ta uygun bir arsa tahsisi yapılması halinde ülkemizin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir eser inşa edeceğiz. Başkan Maduro da destek vereceğini söyledi" şeklinde devam etti. 


Milliyet 



Geri Dön