09 / 05 / 2024

Venezuela türk camisi

Venezuela türk camisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu ağırladı. Erdoğan görüş sonrası Karakas'a türk camisi inşa edeceklerini duyurdu.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Kırım Cuma Camisi'nin iç süslemelerini Türk ustalar yapacak!

Rusya Devlet Duması Kırım Milletvekili Balbek, Kırım'ın başkenti Simferopol'de yapımı süren Cuma Camisi'nin iç süslemelerinin Türk sanatçılar tarafından yapılacağını belirtti...

Türk Kızılay Pakistan’daki azreti İbrahim Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Türk Kızılay tarafından, unutulmaya yüz tutan Hazreti İbrahim Camisi'nin yeniden inşa edilmek üzere temeli atıldı...

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Türk ve Venezuela müteahhitleri Karayipler’de proje üretecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Venezuela Yurtdışı Müteahhitler Birliği AVEXCON ile Latin Amerika ve Karayipler’de müteahhitlik alanında işbirliği yaptı. Görüşmelerde, Venezuela Turizm Master Planı’nın Türk proje firmaları tarafından yapılması teklif edildi.

Nicolas Maduro'dan Türk inşaat şirketlerine övgü!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada "Türk inşaat şirketleri Venezuela'da çok güzel inşaatlar yaptı. Havalimanına inerken Türk şirketinin yaptığı inşaatları görebilirsiniz. Ankara'dakilere benziyor." dedi.

Türk inşaatçılar Venezuela pazarına girecek!

Türk müteahhitleri Venezuela pazarına girmeye hazırlanıyor. Türkler, konut açığı olduğu belirtilen ülkede konut projeleri ve metro yatırımı yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karakas'a türk camisi inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu ağırladı. Erdoğan görüş sonrası Karakas'a türk camisi inşa edeceklerini duyurdu.

Venezuela Türk yatırımcıları bekliyor!

Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramon Gordils, Türk şirketleri ile çalışmak istediklerini dile getirdi. Gordils, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı asıldı!

Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ne, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 1453 metrekarelik Türk bayrağı asıldı

Çamlıca Cami'nin altına Türk- İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Türkiye'nin ilk 7 minareli camisi olacak Çamlıca Cami'nin altında Türk-İslam Eserleri Müzesi yer alacak...

Abdullah Gül'ün gezdiği Şeyh Zayed Camisi, Türk motifleriyle süslü!

Abdullah Gül'ün Abu Dabi'de ziyaret ettiği Şeyh Zayed Camisi, Türk motifleriyle dikkat çekiyor

Kuveyt Türk Ortaköy Camisini restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon kapsamına alınan Ortaköy Camisi Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından restore ediliyor. 1854 yılından günümüze kadar ulaşmış tarihi caminin  restorasyon çalışmalarıyla  Kuveyt Türk  bilgi verecek

Venezuela türk camisi Haberi

Venezuela türk camisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara'da Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu konuk aldı.  Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu törenle karşıladı.  Maduro, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı, Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı. 


Venezuela'dan yapılan ilk resmi ziyarette iki ülke arasında havacılık, turizm, ticaret, tarım ve güvenlik işbirliğine yönelik 5 anlaşma imzalandı. 


VENEZUELA’YA TÜRK CAMİSİ


Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karakas'ta yakın zamanda bir Yunus Emre Kültür Merkezi'nin inşa edileceğini bildirdi.



Erdoğan sözlerine "Ankara Üniversitesi’nde Simon Bolivar kürsüsünün yakın bir zaman içinde kurulacak olması da sevindiricidir. Geçtiğimiz yıl Dışişleri eski Bakanı Rodriguez bizden Venezuela’da bir Türk camisi inşaa edilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Biz de bu talebi gerçekleştirmekten bahtiyarlık duyacağımızı ifade etmiştik. Başkanla bu konuyu da görüştük. İnşallah Karakas’ta uygun bir arsa tahsisi yapılması halinde ülkemizin...