04 / 05 / 2024

Venezuela Türk yatırımcıları bekliyor!

Venezuela Türk yatırımcıları bekliyor!

Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramon Gordils, Türk şirketleri ile çalışmak istediklerini dile getirdi. Gordils, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.



Ankara Ticaret Odasını (ATO) ziyaret eden Venezuela Ekonomik İşbirliğinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramon Gordils başta madencilik ve inşaat olmak üzere pek çok alanda Türk şirketleri ile çalışmak istediklerini dile getirdi.


Para transferinin kolaylaştırılması konusunda Türkiye ile anlaşma yapacaklarını belirten Gordils, ticari ilişkilerde para biriminden kaynaklanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için ödemelerde Türk Lirasını da kullanmaya başlayacakları müjdesini verdi.


Gordils, Türk Hava Yollarının haftada iki kez Başkent Karakasa uçuşu bulunduğunu hatırlatarak, "Artık uzak değiliz. 12 saate  Karakasa gelebilirsiniz" dedi. 


Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Gordils, ATO Yönetimi ve üyelerini, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun katılımlarıyla 6 Ekim Cuma düzenlenecek olan Türkiye-Venezuela İş Forumuna davet etti.



 Alışverişin Türk Lirası ile yapılması bizi çok memnun eder diyen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, her iki ülkenin de ticaretin geliştirilmesine çok ihtiyacı olduğunu söyledi. 


Milliyet 


Geri Dön