01 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba Devrim Sarayı'na hayran kaldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba Devrim Sarayı'na hayran kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Küba gezisinde büyülendiğini söylediği ve "Bizim külliyeyi yaptırmadan burayı görseydim bu şekilde yeşil ağaçlandırılmasını arzu ederdim" dediği Küba Devrim Sarayı 63 yıl önce inşa edildi..



Küba'nın başkenti Havana'da yer alan Palacio de la Revolucion (Devrim Sarayı), Komünist Parti'nin genel merkezine, hükümetin tavsiye kuruluna ve bakanlar kuruluna ev sahipliği yapıyor. Bina, diktatör Fulgencio Batista'nın 1952 yılında askeri cuntayla devirdiği devlet başkanı Carlos Prio Socarras tarafından inşa edildi.

Bina o dönemde Yüksek Mahkeme ve başsavcının ofisine ev sahipliği yapıyordu. 1959'daki Küba Devrimi'nin ardından 1965 yılında hükümet binalarının bu komplekse taşınmasına karar verildi. Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı burada ağırladı.

Batista dönemi ve öncesinde başkanlık sarayı olarak kullanılan bina ise Devrim Müzesi'ne dönüştürüldü. Müzede devrim tarihinin önemli objeleri, sembolleri ve simgeleri sergileniyor.


Vatan


Geri Dön