29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 551 milyon TL kira yardımı yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 551 milyon TL kira yardımı yaptık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar Şırnak'taki vatandaşlarımıza 551 milyon lira kira yardımı yaptık" dedi.



 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin 6'ncı Olağan İl Kongresi'nde, asla sıradan bir parti olmadıklarını ve olamayacaklarını belirtti.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti'nin günün 24 saati, haftanın 7 günü milletin derdiyle dertlendiğini söyleyen Erdoğan, hiçbir ayrım yapmadan, ülkeye ve millete hizmet etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

 

- "Şırnak'ta bambaşka bir tablo ile karşılaşacağımıza inanıyorum" 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,15 yıllık dönemde sadece sağlık, eğitim, ticaret ve ulaşımda değil demokraside, hak ve hürriyetlerde de çığır açan reformlara imza attıklarını söyledi.

 

Bölücü terör örgütünün tehditlerine rağmen son 15 yılda Şırnak'a eski rakamla 10 katrilyon tutarında yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Şırnak'ta yaklaşık 3 bin derslik, bin öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim yurtları, 7 spor tesisi inşa edildiğini ve Şırnak'a modern bir üniversite kazandırdıklarını söyledi.

Artık Şırnak'ta gençlerin üniversite eğitimlerini maddi imkansızlıklar dolayısıyla ertelemek zorunda kalmadığını da belirten Erdoğan, gençlerin kendi şehirleri veya yakın yerlerde, herkesin alabildiği burs veya kredi imkanlarıyla, Türkiye'nin dört bir yanından gelen arkadaşlarıyla birlikte üniversite eğitimi alabildiğini söyledi.

- 10 bin 684 ev, iş yeri ve kamu hizmet birimi 

Şırnak'a, Cizre'ye, Silopi'ye, İdil'e, Güçlükonak'a devlet hastaneleri yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Merkez Devlet Hastanesi'ne 75 yataklı kadın doğum ve çocuk ek binasını yaparak hastaneyi büyüttüklerini de söyledi.

 

Bölücü terör örgütünün çukur eylemlerinde çok zarar gören illerden birinin de Şırnak olduğunu söyleyen Erdoğan, ev, işyeri, kamu binası olarak 48 bin bağımsız birimin tahrip edildiğini, bunlardan 27 tanesinin de cami, müftülük ve Kur'an kursu olduğunu sözlerine ekledi. Erdoğan, "Çünkü bunların dinimizle, Müslümanlıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur." dedi.  

Erdoğan devletin Şırnak merkezde, Silopi'de, İdil ve Cizre'de terör örgütünün yakıp yıktığı her yeri ayağa kaldırmak için çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

 

"Bugüne kadar Şırnak'taki vatandaşlarımıza 551 milyon lira kira yardımı yaptık. Bunu biz yaptık. Ne için yaptık, Şırnak'ın modern bir kent haline getirelim diye yaptık. 10 bin 684 ev, işyeri, kamu hizmet birimi şu anda inşa ediliyor. 616 kilometre içme suyu şebekesi, 175 kilometre kanalizasyon şebekesi döşendi. Bütün bunları yaparken hiçbir vatandaşımızın kalbini kırmadık, kendisinin rızası dışında bir işe zorlamadık. Buna rağmen bazılarının fitne çıkartma peşinde olduklarını biliyoruz." 


 


Geri Dön