07 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısında Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesine dair detayları verdi. İşte o detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos Pazartesi gerçekleştirilen Kabine Toplantısında milyonlarca vatandaşın beklediği sosyal konut projesine dair bazı açıklamalarda da bulundu. Cumhurbaşkanı konut projesi için şunları söyledi; “TOKİ aracılığıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut inşasında dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk.

100 bin sosyal konut için çıktığımız yola 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için de hayata geçirmeyi planladığımız bu proje çok yakında hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapmayı planlıyoruz. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartla altında ev sahibi olmasını sağlayacağız. Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize de özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz için de kotalar olacak. Hazırlıklar bitmek üzere önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız” dedi.  

KÜRESEL PİYASADA KABİNE TOPLANTISINDA KONUŞULDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel piyasada yaşanan gelişmeler hakkında da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “IMF dünyanın büyüme rakamını aşağı, ülkemizin büyüme rakamını yukarı yönlü yenilendi. Emtia fiyatlarındaki dengesizlikler elbette bizi de etkilemektedir. Petrol fiyatlarındaki artışın da ülkemizdeki pompa fiyatlarını 30 liraya kadar yükseltmesi bu dalgalanmanın birer neticesidir. Küresel fiyatlardaki dengesizliği istismar edenlerin yaptığı manipülasyonları takipteyiz” şeklinde konuştu.

FİYATLAR DURULUYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan artan enflasyon hakkında da şu açıklamalarda bulundu; “2022 yılında vatandaşı enflasyona karşı korumak için vazgeçtiğimiz kamu geliri 251 milyar lirayı bulacaktır. Artık sosyal yardımları mutlak yoksullukla sınırlı tutmayıp gelişen Türkiye'nin imkanlarını adil bir şekilde dağıtmak için çaba harcıyoruz. Dünyanın enerji ve emtia fiyatlarındaki yükü uzun süre taşıyamayacağı açıktır. Fiyatlarda durulma eğilimi başlamıştır. Bu durum ülkemizin küresel fiyatlarla ilgili kısmında bir iyileşme olacağının göstergesidir” dedi.

Denizbank mobil uygulaması neden çalışmıyor? 1 Ağustos 2022 Denizbank mobilbank çöktü mü?

Para basım maliyetleri arttı mı? Madeni ve kağıt paranın maliyeti ne kadar? İşte detaylar!

Benzin ne kadar oldu? 1 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 1 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön