Kripto Paralar

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kripto paraya yasal düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kripto paraları değerlendirdi. MYK'da kripto paralar da gündemdeyken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın önümüzdeki günlerde kripto para temsilcileriyle bir görüşme daha yapacağı öğrenildi.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin son MYK toplantısında personeline, bir süredir hazırlanmakta olan kripto para yasasını ana hatlarıyla belirleyen temel yasanın bir an önce Meclis'e getirilmesi talimatını verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kripto para' için yasal düzenleme talimatı geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin son MYK toplantısında personeline, bir süredir hazırlanmakta olan kripto para yasasını ana hatlarıyla belirleyen temel yasanın bir an önce Meclis'e getirilmesi talimatını verdi.

A Haber'de yer alan habere göre; Bu kapsamda AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın çalışmaların bir an önce tamamlanması için önümüzdeki günlerde kripto para temsilcileriyle bir görüşme daha yapacağı öğrenildi.

NASIL VE NEREDE SAKLANACAK?

10-12 maddelik bir "temel kanun" olarak Meclis'e sunulması beklenen teklifte, yabancı kripto para borsalarının asgari sermayeli altyapı kurması ve Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi; Yabancı kripto para borsalarının vergilendirilmesi ve MASAK denetimine alınması gibi düzenlemeler planlanıyor. Bununla birlikte, kripto varlıklarının nasıl ve nerede saklanacağının nasıl düzenleneceği hala bir tartışma konusu.

Milliyet'in aktardığı habere göre AK Parti MYK toplantısında Metaverse'den arsa alım satımı konusunun da gündeme geldiği ve bazı MYK üyelerinin, "Şu anda insanlar yurt dışından Meryem Ana Tapınağı'nı, müzeleri satın alıyorlar. Bu, acilen regüle edilmesi gereken bir konu. Bu alanın bir hukuku, ahlâkı, kültürü, finans biçimi olması gerekiyor. Biz dezenformasyon, sosyal medya, kripto varlıklar yasalarını çalışırken aslında bu alanı da çalışıyoruz. Şu anda evrensel olarak siber dünyanın hukuku oluşturuluyor. Macron da geçtiğimiz günlerde, 'Bu alanların hızla regüle edilmesi gerekiyor, çalışmaya başlayacağız' diye tweet attı. Bu, sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın gündemi" dediği öğrenildi.

Kripto paralara Fed engeli!

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

Fed sonrası dolar güçlendi!

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?