19 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tamam” dedi! Asgari ücretliye ikramiye müjdesi! Yarın hesaplarda! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tamam” dedi! Asgari ücretliye ikramiye müjdesi! Yarın hesaplarda! İşte detaylar!

Devlet memurlarının uzun bir süredir beklediği prim ödemesi yani ikramiye hesaplara geçecek. İşte detaylar!



700.000 kamu çalışanına ek ödeme zamanı geldi. Kamu sektörü çalışanlarının 13 günlük ücretleri yatırılıyor. Devlet çalışanı 52 gün ücreti karşılığı yıllık ikramiye almaktadır. Yılın ilk 6 ayı için 26 günlük bir ödeme yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı'nın takdirine göre de yılın ikinci yarısına da 26 gün karşılığı bir ödeme daha yapılmaktadır.

2022 işçinin birinci yarıyılı için 26 günlük ikramiyenin ilk kısmı olan 13 gün karşılığına denk gelen kısmı 28 Ocak'ta, kalan ikinci kısmı ise 29 Nisan'da çalışanların cebine girmişti.

13 GÜNLÜK KRAMİYE 16 ARALIK’TA YATTI!

Çığıl Ön Yener’in (Takvim) haberine göre, kamu sektörü çalışanları ikinci 26 günlük ikramiyelerinin ilk yarısını Temmuz’un 4'ünde almıştı. Çalışanlar Temmuz ayında ve Aralık sonunda ikramiyelerinin yatırılması bekleniyordu ve 700 binden fazla memur, kalan 13 gün için 16 Aralık’ta ikramiyelerini yatırılmış oldu.

TUTARLAR HERKES İÇİN FARKLI OLDUĞU GÖZE ÇARPMAKTA

 Asgari ücretle çalışan bir işçinin 13 günlük maaşı 2,804 lira brüt olurken, 2,004 lira da net olmaktadır. Buradan anlaşılan; bu ay ödenecek olan en az ödeme 2,004 liradır. Maaşları brüt 7 bin 500 TL olan işçilere ise bu ay, 13 gün karşılığı olan brüt 3,250 TL, net 2,323 TL ödeme yapılıyor.

KAMU ÇALIŞANLARININ OCAK ZAMMI ALACAĞI KONUŞULUYOR

Kamu çalışanları da Ocak ayında maaş zammından yararlanacak. Toplu sözleşmedeki artış ve enflasyon farkı ücretlere yansıyacaktır. Buna ek olarak geçen Ocak ayı itibari ile refah payının da dağıtılacağı düşünülüyor.

ÇALIŞANLARIN 52 GÜNLÜK ASGARİ ÜCRET!

Çalışanların 52 günlük brüt maaşları üzerinden ek ücret hesaplanır. Hesaplamadan sosyal güvenlik vergisi, gelir vergisi ve damga vergisi düşülür. Devlet Memurları Kanununa göre çalışanlar için ücret sistemine bakılmaksızın yıllık olarak bir aylık ikramiye almaktadır. Kadroya dahil olan taşeronlar da bu ikramiyeden faydalanır.

Çay tiryakilerine duyurulur! Çayı bu fiyata başka yerden alamazsınız! İşte detaylar!

Tokat TOKİ çekilişi ne zaman 2022?

Şaşırtan promosyon ödemesine imza atıldı! Kimse bu kadarını beklemiyordu! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön