30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'e 50 bin konut kazandırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'e 50 bin konut kazandırdık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık" dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katılım sağladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı tren hattının Bahçe-Nurdağı kısmında yüzde 25'lik, Nurdağı-Başpınar kısmında yüzde 50'lik ilerleme sağlandığını aktararak, şehri dört bir yana bağlayan bölünmüş yol çalışmalarının etap etap sürdüğünü, tamamlanan kısımların hizmete açıldığını belirtti.

- "Şehir hastanesinin bir an önce tamamlanmasını sağlayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşağı Fırat havzasındaki arabalı feribotların yeterince verimli kullanılamadığının anlaşıldığını söyledi. Bu feribotların, turizm hareketi giderek artan bölgedeki barajlarda kullanılmaya elverişli teknelerle takas yoluyla değiştirilmesi teklifinin hem maliyet hem etkinlik açısından dikkate alınabileceği söyleyen Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Gaziantep'e 1875 yataklı bir şehir hastanesi inşa ediyoruz. Hastanenin inşaatının biraz yavaş gittiğini görüyorum. Hem bölgenin potansiyeli hem küresel sağlık krizlerinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlar çerçevesinde şehir hastanemizin bir an önce tamamlanmasını sağlayacağız. Bugüne kadar  TOKİ  vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık. Kuzey Şehir Projesi ile de adeta şehrimiz için yeni bir nefes kaynağı olacak 50 bin konutu daha Gaziantep'e inşa ediyoruz. Konutların inşasında yüzde 10'luk seviyeye gelinen bu projede, yol, kanalizasyon, yağmur suyu gibi altyapılar da büyük ölçüde tamamlanmıştır. Hasan Celal Güzel ve Yeşil Vadi Millet Bahçelerini şehrimizin hizmetine sunduk. Eski stadın yerine yapılan millet bahçesinin inşası da sürüyor. Ayrıca Nizip ve Oğuzeli'nde iki millet bahçesi için de hazırlık yapıyoruz. Sadece TOKİ'nin şehrimizde halen süren yatırımlarının tutarı 1 milyar lirayı aşıyor. Gaziantep'e 33 bin kişilik kapasitesiyle ülkemizin en güzel, en modern statlarından birini yaptık. Ayrıca mahallelerimize 31 ayrı salon kazandırarak, gençlerimizin spora erişimini kolaylaştırdık. Gaziantep'in potansiyelini geliştirecek her yatırımı Cumhurbaşkanı olarak bizzat desteklemekte kararlıyım."

 

TOKİ'den 910 yeni konut geliyor!


Geri Dön