29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konut teslim edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konut teslim edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman'daki deprem konutlarının teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mehmet Özhaseki de tek tek tarih verdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu açıklamasında "Adıyaman'da 39 bini konut, 3 bin 400'ü iş yeri ve 3 bine yakını ahır olacak şekilde toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşası devam eden 32 bin konutu da yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceklerini belirtti.

Erdoğan, gelecek sene tüm hak sahiplerini konut ve iş yerlerine kavuşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konut teslim edilecek!

Ardından AK Parti Adıyaman İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı"na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında da  Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldığına dikkat çekti ve "Hedefimiz 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini gerçekleştirmektir. Sonrasında her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturacağız" ifadelerini kullandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde açıklamalarda bulundu. 

Deprem sürecinde devletin gece gündüz çalıştığının altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 300 binden fazla konutu 1 sene içinde teslim edeceklerini dile getirdi. 

Bir taraftan yerinde dönüşüm projesiyle de vatandaşların evlerini inşa etmeye başladıklarını belirten Özhaseki, kura törenlerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konut teslim edilecek!

Bakan Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasında "En hızlı şekilde, sert zeminleri belirleyerek inşaata başladık, birden yaygaraya başladılar. 'Aceleniz ne, ne oluyor, niye başlıyorsunuz, kimi zengin edeceksiniz, bekleyin biraz' denildi" ifadelerine yer verdi. 

Özhaseki, neredeyse 1 sene içinde bitirip bugün vatandaşların huzuruna geldiklerini belirtti ve "2-3 gündür başladılar, bir genel başkan diyor ki 'Bu konutlar nerede?' Allah insaf versin. Gerçekten görmek istiyorsanız, yanınıza düşeceğim tek tek ben gezip göstereceğim" şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Özhaseki, konuya ilişkin açıklamasını "Şimdiye kadar 75 bin konut dağıtıyoruz. Bir tane akrabamızın, tanıdığımızın konutu yok" diyerek tamamladı. 

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 394 milyar 414 milyon TL'si konut!

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!


Geri Dön