07 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balıkçılara 60.000 TL'lik müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balıkçılara 60.000 TL'lik müjde!

Türkiye'nin 7. dönem toplu sözleşme süreci sona ererken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balıkçılara önemli bir destek müjdesi verdi. Balıkçı sektörüne sağlanacak ödeme ile ilgili olarak Erdoğan, "Yarın itibariyle hesaplara yatırılacak" ifadesiyle açıklama yaptı.



Türkiye'nin 7. dönem toplu sözleşme süreci sona erdi. Ardından bir müjde daha geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat duyurulan ödeme, ülke genelinde büyük bir heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın itibariyle hesaplara yatırılacak" ifadesiyle müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Programı'nda yaptığı açıklamalarda sektöre dair önemli ekonomik verileri kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Su ürünleri ihracatında hedefimiz 1 milyar dolardı. Bunu başardık. Hedefimiz bu yıl bir rekor daha kırmaktır" ifadelerine yer verdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan balıkçılara 60.000 TL lik müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

  • "Günün bu saatinde sizleri Beykoz'da böyle birlik ve beraberlik içinde görmek beni gerçekten çok mutlu etti. 4,5 aylık hasret bugün sona eriyor. Balıkçılık sektörüne sağladığımız destekleri en iyi sizler biliyorsunuz."
  • "Maliyetlerini düşürmek için ÖTV'siz yakıt veriyoruz. Bugüne kadar 15,6 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteğinde bulunduk. Anlaşmalı kurumlar aracılığıyla su ürünleri hizmeti sunan vatandaşlarımıza krediler veriyoruz. Bugüne kadar 313 milyon kıyı balıkçımıza ödeme yaptık. Depremzede vatandaşlarımızı kaderlerine terk etmedik. Deprem bölgesinde gelir kaybı yaşayan, balıkçılık yapan vatandaşlarımıza destek veriyoruz."
  • "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 lira ila 60 bin lira tutarında miktarı hesaplarına yatırıyoruz. Biz 3 tarafı denizlerle çevrili dünyanın en güzel ülkelerinden biriyiz. Deniz ve su ürünlerinde her yıl hedef büyüterek yolumuza devam ediyoruz."

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan balıkçılara 60.000 TL lik müjde!

BALIÇLIKLARA 60.000 TL'LİK ÖDEME NE ANLAMA GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 60.000 TL'lik ödeme, balıkçıların gemilerine göre farklılık gösterecek. 10 metreye kadar olan gemiler için 3.500 TL, 10-20 metre arası gemiler için 10.000 TL, 20-30 metre arası gemiler için 20.000 TL, 30-40 metre arası gemiler için 30.000 TL ve 40 metrenin üzerindeki gemiler için 60.000 TL ödeme yapılacak.

Bu ödeme, balıkçıların maliyetlerini düşürmeye ve gelirlerini artırmaya yardımcı olacak. Ayrıca, balıkçılığın sürdürülebilirliği ve gelişmesine de katkı sağlayacak.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan balıkçılara 60.000 TL lik müjde!

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN DEĞERLENDİRMELER!

Balıkçılık sektörünün temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini memnuniyetle karşıladılar.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği (TBMM) Başkanı Bülent Aksoy, "Cumhurbaşkanımız'ın müjdesi, balıkçılarımızın yüzünü güldürdü. Bu destek, balıkçıların maliyetlerini düşürmeye ve gelirlerini artırmaya yardımcı olacak. Ayrıca, balıkçılığın sürdürülebilirliği ve gelişmesine de katkı sağlayacak" dedi.

Türkiye Balıkçılar Derneği Başkanı Orhan Kahraman ise, "Cumhurbaşkanımız'a sektörümüz adına teşekkür ediyoruz. Bu destek, balıkçılarımızın daha iyi şartlarda çalışabilmesine ve ülkemizin deniz ve su ürünleri üretiminin artmasına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

KKM'den çıkışlar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor! Dolarda kıyamet kopacak!
Benzine 97 kuruşluk indirim geldi! Benzin fiyatları ne kadar oldu? 31 Ağustos 2023 güncel akaryakıt fiyatları!
Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere aylık 850-1250 TL destek!

Geri Dön