04 / 05 / 2024

KKM'den çıkışlar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor! Dolarda kıyamet kopacak!

KKM'den çıkışlar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor! Dolarda kıyamet kopacak!

Ekonomist Erdal Özel, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminden çıkışların hızlanması durumunda doların 100 TL'ye çıkabileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...



Ekonomist Erdal Özel, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminden çıkışların hızlanması durumunda doların 100 TL'ye çıkabileceğini söyledi.

BBN Türk'te katıldığı programda konuşan Özel, KKM'nin piyasalar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirterek, "KKM'den çıkışı '23 Derece'ye değerlendiriyorum. Bu dereceye ulaşıldığında piyasalar yukarı yönlü hareketlenmeye başlar" dedi.

KKM den çıkışlar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor! Dolarda kıyamet kopacak!

Dolara talebin artması durumunda kurların da yükseleceğini vurgulayan Özel, "Doları kısa süre içerisinde 100 TL olarak görebiliriz. Ben bunu söyleyince abartı bulanlar var. Ancak paramızdan 6 sıfır atıldı. Bu sıfırlar atılmasaydı dolar bugün 26 milyon 500 bin TL olurdu" diye konuştu.

Özel, KKM'den çıkışların hızlanması durumunda ekonomide ciddi sorunlar yaşanacağını belirterek, "Ekonomi yönetimi, KKM'den çıkışları durdurmak için bir dizi önlem almalıdır. Aksi takdirde ekonomimiz büyük bir krize girebilir" dedi.

KKM den çıkışlar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor! Dolarda kıyamet kopacak!

KKM'DEN ÇIKIŞLAR HIZLANIYOR!

KKM'ye 6 aydır yapılan toplam giriş tutarı 2 trilyon 200 milyar lirayı aşarken, son 1 ayda yapılan çıkışlar 100 milyar lirayı aştı. Bu da KKM'den çıkışların hızlandığını gösteriyor.

KKM'den çıkışların hızlanması durumunda, piyasalarda likidite daralması yaşanabilir ve faizler yükselebilir. Bu da ekonominin yavaşlamasına neden olabilir.

KKM'den çıkışların durdurulması için ekonomi yönetiminin bir dizi önlem alması gerekiyor. Bu önlemler arasında, KKM'de faiz oranlarının düşürülmesi, KKM'ye yatırılan tutarların sınırlandırılması ve KKM'den çıkışların teşvik edilmesi gibi seçenekler yer alıyor.

KKM den çıkışlar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor! Dolarda kıyamet kopacak!

BUGÜN 1 DOLAR NE KADAR? 31 AĞUSTOS 2023 DOLAR KAÇ TL?

Dün 26,6899 TL'den kapanan dolar/TL kuru, bugün 26,6767 TL'den işlem görüyor. Dolar kuru, güne 26,6742 TL'den başlarken, en düşük 26,5701 TL'ye, en yüksek ise 26,7650 TL'ye kadar yükseldi.

Dolar kuru, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalara paralel olarak hareket ediyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri, doların değerini destekliyor.

Dün açıklanan ABD'nin tarım dışı istihdam verisi, piyasaların beklentilerini aşarak 372 bin olarak gerçekleşti. Bu veri, Fed'in faiz artırımlarını hızlandırabileceği endişelerini artırdı.

Dolar kurundaki hareketlilik, Türkiye'de enflasyonu ve cari açığı artırmaya devam ediyor.

Ankara'da 250 bin öğrenciye 500 TL kırtasiye desteği!
MIUI 14 alacak tüm Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri! Güncel Liste!
Benzine 97 kuruşluk indirim geldi! Benzin fiyatları ne kadar oldu? 31 Ağustos 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön