29 / 04 / 2024

Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kıbrıs vatandaşları Türkiye'den arsa alabilir mi? Kıbrıs vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Kıbrıs vatandaşlarının Türkiye 'den ev alma hakkı...



Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kıbrıs, Güneybatı Asya'da bulunur ve Akdeniz'in üçüncü büyük adasıdır. Akdeniz'in Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olan Kıbrıs'ın toplam nüfusunun %70'i Rum, %30'u Türk'tür.


Peki, Kıbrıslılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kıbrıslılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kıbrıslılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Mütekabiliyet yasası kapsamında Bakanlar Kurulu’nun Yabancıların Türkiye’de taşınmaz edimine yönelik kararı ve buna ekli olan taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre, Kuzey kıbrıs vatandaşları Türkiye'den ev, arsa ve işyeri alabiliyor.


Kuzey kıbrıs vatandaşları, Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanır ve yabancılara getirilen kısıtlamalardan muaftır.


Taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde yer KKTC vatandaşları ev alma işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için tapu müdürlüklerine gitmeleri ve gereken sırayı izlemeleri yeterli oluyor.




Geri Dön