Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere resmen son dakika müjdesi geldi! Tam 250 bin TL...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında çiftçi kredi limitlerinin artırıldığını duyurdu.  Peki çiftçi kredi limitleri ne kadar arttı? Çiftçi kredi limitleri ne kadara yükseldi?  İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla gerçekleştirilen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda önemli açıklamalar yaptı.

Sözcü'de yer alan habere göre yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kırmızı et ve beyaz et fiyatlarında yaşanan artışlara değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Elbette her şey güllük gülistanlık diyemeyiz. Tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artış, buna benzer sorunlarımız var. Kırmızı ve beyaz et fiyatlarında dalgalı hareketleri de yok sayamayız. Gübre fiyatlarında yaşanan artıştan farklı alanlardaki şikayetlere kulaklarımızı tıkayamayız. Hedefimiz güçlü ve zayıf yanlarımızı en doğru biçimde tespit etmektedir. Tarımda da durum farklı değildir. Burada da çözüm odaklı bakış açısı ile hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda çiftçi kredi limitlerinde artış yapıldığını da duyurdu. Peki çiftçi kredi limitleri ne kadar arttı? Çiftçi kredi limitleri ne kadara yükseldi? Çiftçi kredi limitleri ne kadar oldu? İşte pek çok çiftçi tarafından merak edilen o sorunun yanıtı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin şunları dile getirdi: "Üretim planlaması kapsamında üretim ve sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimiz ilk kez ilave faiz kar payı indiriminden faydalanacak. Küçük ekipman limitini 150 bin Türk Lirası'ndan 250 bin Türk Lirası'na yükseltiyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerimize hayvan sayılarını çoğaltmaları için verilen kredinin limitini 400 bin Türk Lirası'ndan 600 bin Türk Lirası'na getiriyoruz. Ayrıca gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik ediyoruz. Genç çiftçi kredisinin limitini 1,5’ten 2,5 milyon Türk Lirası'na artırıyoruz. Kadın çiftçi kredisinin de aynı şekilde 2,5 milyon Türk Lirası'na yükseltiyoruz."