27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğankent'e hastane müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğankent'e hastane müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selden zarar gören Giresun'un Doğankent ilçesinde hastane olmadığına dikkat çekerek, "Buraya bir 'gün hastanesi' inşallah böyle bir hastaneyi de buraya süratle kazandıralım, yapalım istiyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak için sel felaketinin yaşandığı Giresun'un Doğankent ilçesine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğankent'te belediye binasından vatandaşlara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; büyük bir sel felaketinden sonra bölgede olduklarını dile getiren Erdoğan, bütün temenni ve arzularının Giresun'un ilçelerini tekrar aslına dönüştürmenin gayreti olduğuna vurgu yaptı. 

Bu kapsamda Dereli'de ilk toplantıyı yaptıklarını, vatandaşların coşkusunu ve heyecanını gördüğünü aktaran Erdoğan, bunun mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

Şu an da tek dertlerinin ne yapıp yapıp süratle yıkılan yerleri yeniden ihya etmek olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıkılan binaların yapımı, bütün altyapıların yeniden yapımı, inşası ve zarar gören esnafımızın zararlarının süratle giderilmesi..." şeklinde konuştu.

- Hastane müjdesi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında kendisine Doğankent'te yaşayan vatandaşların hastane için Tirebolu'dan istifade ettiği bilgisinin de aktarıldığını dile getirdi ve şunları söyledi: 

"Bu konuyla ilgili de Ankara'ya döner dönmez Sağlık Bakanıma da talimatı verip buraya bir 'gün hastanesi' inşallah böyle bir hastaneyi de buraya süratle kazandıralım, yapalım istiyorum. Döner dönmez talimatını verip buraya 'gün hastanesini' inşa edip hemen doktorunu hemşirelerini buraya tayin etmek suretiyle hizmete açalım." 

Giresun'da TOKİ'nin yapacağı işlerin olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: 

"TOKİ'nin yapacağı işlerde de merkezde heyelan riski altındaki konutlarımızın yerine 120 konut inşa edeceğiz, Çevre Şehircilik Bakanımız yanımızda. Süratle bunun adımlarını atacak ve 55 dükkanı yine  TOKİ  kanalıyla yapacağız. Bunların altyapı eksikliklerini gidermiş vaziyetteyiz. Süratle dükkanları da bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Az önce de söyledim müracaatları halinde de 50'şer bin lira kendilerine vereceğiz."

Erdoğan, bu süreçte köyleri de unutmadıklarını vurgulayarak, "Dereli'deki konuşmayı dinlemediniz. Köylerle ilgili müjdeyi zaten orada verdim. Hemen girişte ahır yapıyoruz, ahırın üzerine de konutu yapıyoruz. Orada da gerçekten çok farklı bir proje uygulamak sureti ile ninelerimizin, analarımızın yaşadığı koşullarda inşallah o güzel konutları yapıp size teslim edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giresun açıklaması!


Geri Dön