27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giresun açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giresun açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "TOKİ'nin Dereli'de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, Doğankent'te de 120 konut yapılacaktır" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesinde incelemeler yapıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Giresun, ancak 50 yılda 1 rastlanabilecek büyük bir yapış felaketine maruz kaldı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dereli'de vatandaşlara hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Giresun'da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir. Esnafımızın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmı hibe olarak verilecek."

"Yaylaları betona boğarsak gün gelir hep birlikte bunun pişmanlığını da yaşarız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 
"TOKİ'nin Dereli'de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, Doğankent'te de 120 konut yapılacaktır" dedi.

Erdoğan, "Köylerimizde 250 köy konutu inşa edilecektir, altında ahırı olacak, üstünde de konutu olacak" dedi ve "Harşit Çayı Vadisi'ndeki tüm kum, çakıl ocakları kapatılacak. Derelere yapılacak müdahaleler kontrol altına alınacaktır. Dere yataklarını ıslah edeceğiz, oralardan da tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya, yapacağız. İlçelerimizi ve köylerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar tek bir anımızı boşa geçirmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

- "Binaları bitişik nizam yapacağız"

Güzel konutlar, iş yerleri inşa etmek istediklerine dikakt çeken Erdoğan, "İstiyoruz ki güzel binalar yapalım, esnafın dükkanı gayet güzel olsun, üzerinde konutlar gayet güzel olsun, şöyle bakıldığı zaman bambaşka bir güzellik olsun. İşte şimdi bakıyorum, bir tarafta zemin artı üç, hemen yanı başında zemin artı 4 kat, 5 kat bina var. Şimdi bu şık mı? Değil. Bu plana uygun mu? Değil. İşte bunların hepsini bitişik nizam yapacağız" dedi. 

Daha önce İstanbul Belediye Başkanlığı görevini de yaptığını anımsatan Erdoğan, "Bilirim bu işleri... Şimdi diyorum biz Develi'yi yeniden inşa edelim ve bu konuda gerçekten Çevre ve Şehircilik Bakanım çok hassas, sağ olsun, bu işlerde buralarla ilgili projeleri getirdi, gördüm ve ben de hayran oldum. Ve şimdi bu projeleri siz de bize yardımcı olur ve bunları biz buralarda uygularsak göreceksiniz 6 ay sonra, bir sene sonra diyeceksiniz ki 'Allah sizlerden razı olsun, bu ne kadar güzel bir projeymiş.' " açıklamasını yaptı.

Süleyman Soylu: Giresun'da kayan köyler var!


Geri Dön