02 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam açıklaması: SSK, Bağ-Kur emeklisi müjde, zam geliyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam açıklaması: SSK, Bağ-Kur emeklisi müjde, zam geliyor...

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği maaş zammına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Peki, SSK, Bağ-Kur emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...



Türkiye'de milyonlarca emekliyi kapsayan maaş zammına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. 

En düşük emekli maaşı Aralık 2021'de 3 bin 500 lira olarak uygulanıyordu. Ocak 2023'te önce 5bin 500 liraya ardından 7500 liraya yükseltildi. 2023 yılı için artış yüzde 114'ü aştı. Şuen en düşük emekli maaşı hesaplara 7.500 lira olarak yatırılıyor.

2023 Emekli maaşı zammında son dakika gelişmeler emekli vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Gelecek ocak ayında Bağ-Kur ve SSK emeklileri 2023 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alırken memur emeklileri de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alacak. 

SSK, Bağkur emeklilerini kapsayan emekli zammı için çalışmalar devam ederken emeklilere ek zam yapılacak mı? sorusunun yanıtı gündemde yerini aldı.

Emekli maaş zammı konusunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceklerini söyledi.

Emekliler için ek zam olacak mı, sorusu gündemde yer alırken son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Bilindiği üzere emekli maaşlarına memurlarda olduğu gibi ek ya da seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. 

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, enflasyon farkı ile maaşı zamlanacak milyonlarca emekli SSK Bağkur yeni yıl zammı için beklemeyi sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan zam açıklaması: SSK, Bağ-Kur emeklisi müjde, zam geliyor...

New York'ta gerçekleştirilen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan , emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE EK ZAM NE ZAMAN YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78'inci BM Genel Kurulu'nda katıldıktan sonra New York'taki Türkevi'nde kritik temaslarda bulundu. Erdoğan, New York ziyareti ile ilgili Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emekliler ile ilgili soruran soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, 'Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?' kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.

Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız. " dedi.

Deprem bölgesindeki DASK tarifeleriyle ilgili flaş karar! Son dakika müjdesi! 

İŞKUR duyurdu: KPSS şartsız, en az ilkokul mezunu olan 2.178 temizlik görevlisi işe alınıyor!

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!


Geri Dön