04 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki DASK tarifeleriyle ilgili flaş karar! Son dakika müjdesi! 

Deprem bölgesindeki DASK tarifeleriyle ilgili flaş karar! Son dakika müjdesi! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, bölgedeki sigorta ödemelerine ilişkin mağduriyetlerde artış yaşandı. Sigorta Tahkim Komisyonu'ndan konuya ilişkin bir son dakika kararı çıktı.



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından, afet bölgesindeki sigorta ödemelerine ilişkin mağduriyetler de artış yaşanmıştı. 

Malatya Barosu Avukatı Çağdaş Karaoğlan, konuya ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karaoğlan, DASK ödemelerinin geçtiğimiz seneki eski tarifeye göre yapıldığına dikkat çekerek, Sigorta Tahkim Komisyonu’nun bu hatayı düzelten bir karar aldığını açıkladı. 

Deprem bölgesindeki DASK tarifeleriyle ilgili flaş karar! Son dakika müjdesi! 

AZAMİ TEMİNAT LİMİTİ 640 BİN TL'YE ÇIKARILDI

Hürriyet Gazetesi'nden Erdal Fernergiz'in haberine göre; Malatya Barosu Avukatı Çağdaş Karaoğlan, konuya ilişkin yağtığı açıklamasında "DASK, hasarlı konut sahiplerine ödemesi gereken tazminatın yarısını ödüyordu, fakat Sigorta Tahkim Komisyonu’nca verilen kesin kararla bunun hatalı olduğu, tam ödeme yapılması gerektiğine hükmedildi" ifadelerine yer verdi. 

"DASK 25 Kasım 2022 de yeni tarife yayımlanmasına rağmen, ödemelerini eski tarifeden yani, yarı oranında yapmaya devam etmektedir. Ancak Sigorta Tahkim Komisyonu verdiği kararında bunun hatalı olduğunu, 6 Şubat’ta meydana gelen depreme 25 Kasım 2022 tarihli güncel tarifenin uygulanması gerektiğini kararlaştırdı" diye konuşan Karaoğlan, buna göre azami teminat limitinin 320 bin Türk Lirası'ndan 640 bin Türk Lirası'na yükseltildiğinin altını çizdi. 

Malatya Barosu Avukatı Çağdaş Karaoğlan, söz konusu açıklamasını "Bunun için DASK yaptırmış ve özellikle ağır hasarlı yapısı olan sigortalılar diledikleri durumda DASK’a karşı Sigorta Tahkim Komisyonu’nda ya da genel mahkemelerde dava açabilirler" ifadelerine yer vererek tamamladı. 

Deprem bölgesindeki DASK tarifeleriyle ilgili flaş karar! Son dakika müjdesi! 

TRT Haber'in aktardığına göre; Ağustos ayının başında DASK tarafından yapılan bir açıklamada, hasar ihbar sayısının 586 bine ulaştığı belirtildi. 

İşlemi devam eden 23 bin dosya ve 33 bin de eksik evraklı dosya olduğu aktarılan açıklamada, tazminat ödeme tutarının da 31 milyar TL'yi aştığına dikkat çekildi. 

Ayrıca DASK'In kapsamının genişletilmesi çalışmaları da tamamlandı. Artık zorunlu deprem sigortası kavramı yerini afet sigortasına bırakacak.

İŞKUR duyurdu: KPSS şartsız, en az ilkokul mezunu olan 2.178 temizlik görevlisi işe alınıyor!

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Ziraat Bank Kart sahiplerine 2.500 lira verilecek! Son 8 gün, kaçırmayın!


Geri Dön