04 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş kira açıklaması geldi: Cebri adımlar atmak zorundayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş kira açıklaması geldi: Cebri adımlar atmak zorundayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira bedelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sonrasını işaret eden Erdoğan, cebri adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında kira fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, önemli noktalara değindi. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ‘Türkiye'de konut kiraları yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin 1 Temmuz'dan itibaren süresi doluyor; buradan bir müjdeniz var mı, konu ile ilgili?' sorusu yöneltildi. 

Erdoğan, soruya verdiği yanıta, "İsterseniz bunu artık seçim sonrası atacağımız adımlara bırakmakta fayda var. Cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda Adalet Bakanlığı´nın bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım" ifadelerini kullanarak başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan fahiş kira açıklaması geldi: Cebri adımlar atmak zorundayız!

Bu işin en önemli noktasının toplu konu olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında şu anda özel sektörün bile 15 sene vade 20 sene vade ile konut satışları yaptığını, peşinatların da baya düşük olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durumun vatandaşların önünü açacağına dikkat çekerek, "85 milyonu bir avuç insanın aşırı kâr hırsına kurban etmeyeceğiz. Konut arzını artırmak için de kurumlarımız çeşitli destek paketleri açıklıyorlar. Deprem bölgesindeki konukları da söylediğim gibi hızlı bir şekilde inşallah tamamlayacağız" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan, fahiş fiyatlara bunları kurban etmeyeceklerinin de altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan fahiş kira açıklaması geldi: Cebri adımlar atmak zorundayız!

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in aktardığına göre; konut kira artışını yüzde 25'le sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz'da sona eriyor ancak bu süresinin uzatılması öngörülüyor. 

Kira artışına yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı koordinasyonunda ilgili bakanlıkların katkılarıyla hızla sürdürülüyor. Kira yükselişleri konusunda yapılacak yasal düzenlemeyle "hapis, adli para ya da para cezası" olacak şekilde 3 alternatif üzerinde çalışma yapılıyor.

Ayrıca, kiracı ile mülk sahipleri arasında yaşanan sorunlar sebebiyle 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren arabulucuya gidilmesi de zorunlu olacak. 

Konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti! Hangi ilde konut fiyatlarındaki artış ne kadar oldu? 

Peş peşe hesaplara yattı! Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerinde müjdeyi patlattı! Hemen hesaplarınıza bakın!

SGK tek tek açıkladı: e-Devlet'ten IBAN paylaşanlara ve ALO 171'i arayanlara o ödeme anında yatıyor! 

Seçimden sonra dolar ne olur? Dolarlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? Uzman isimden üst üste uyarı geldi!

 


Geri Dön