27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

New York’ta Concordia Zirvesi’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi konusunda kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız" şeklinde konuştu.



Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton New York Times Square Hotel'de gerçekleştirilen Concordia Zirvesi’ne katıldı. Burada basın mensuplarının soruları yanıtlayan Erdoğan, Soçi’ye geçen hafta gerçekleştirdiği ziyarette Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüğünü anımsattı. Erdoğan, “Sayın Putin ile geçen pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz görüşmede bunları konuştuk, görüştük ve hızla tekrar bu tahıl koridorunu işletmeyi önerdik. Kendisine, '1 milyon ton yetmez. Bunu daha da arttırmanızı rica ediyorum.' dedim. Kendisi de, 'Rusya olarak üzerimize düşen görevi yerine getirelim’ dedi. Böylece vedalaştık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

“ABD’DE DE AYNI KARARLILIĞI GÖRDÜM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yöneltilen soru üzerine Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlaması planlanan Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi'ni de yorumladı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce Basra Körfezi’nden ve Körfez ülkelerini de geçerek Irak'tan geçmek yoluyla Türkiye üzerinden de Avrupa'ya ilerleyecek bir koridor. Bu koridorun raylı sistem, otobanlar ve bunun yanı sıra; altyapısı, üstyapısıyla, özellikle burada Körfez ülkelerinin bu işte çok çok kararlı olduğuna şahit oldum. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan ve Irak olsun, tüm ülkeler bu konuda çok çok kararlı. Hepsinden önemlisi Türkiye olarak biz de kararlıyız. Amerika'da bu kararlılığı gördüm. Aynı zamanda, Almanya'da, Japonya'da, bunlarda da bu kararlılığı gördüm. Bu kapsamda, atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını yakalayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kalkınma Yolu mesajı: ‘Yeni bir dünya inşa ederiz’

“PUTİN, TAHIL İHRACATININ HEMEN BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ”

Ardından, Amerikan PBS kanalının konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın ne kadar devam edeceği ve ne zaman biteceğine ilişkin bir takvimden bahsetmenin mümkün olmayacağını aktardı. Erdoğan, "Savaşın ne kadar devam edeceğini sadece iki lider söyleyebilir. Ancak, Putin'in tahıl ihracatının hemen başlayacağını söyledi. Biz de gelişmeleri yakından takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Borsada son 13 yılın rekoru! Halka arz çılgınlığı büyüyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön