Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı son buldu. Toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimi müjdesi verdi. İşte yeni KDV indirimlerinin tüm detayları... Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.45'te başlayan toplantı 3 saat 30 dakika sürdü. Toplantının hemen ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni KDV indirimlerinin müjdesini duyurdu.  Küresel ve bölgesel krizler karşısında ülkemizi güçlü tutmanın, hayat pahalılığı karşısında milletimiz için mücadele ederken idari reformları ihmal etmeyeceklerini dile getiren Erdoğan, ilk etapta gıda ürünlerindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdüklerini söyledi.

Bu indirim 14 Şubat'tan itibaren et, süt, yumurta, patates, peynir, tahıl gibi pek çok üründe uygulanmaya başladı. Bu indirimlerin ardından elektriğin KDV'si 1 Mart'tan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de deterjan, sabun, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararını aldıklarını duyurdu.

Ayrıca yeme-içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirlendiği de açıklandı. Böylece yeme-içme hizmetlerinde halen birinci sınıf işletme, üç yıldız otel ve üstü otellerde yüzde 8'e indirildi. 

İhtiyaç kredisi faiz oranları düştü! En uygun kredi hangi bankada?

Asgari ücrete temmuzda zam geliyor! MHP’li Saffet Sancaklı açıkladı!

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş’ten flaş açıklama!