15 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatıldığını açıkladı.



“Batı'da veba gibi yayılan İslamofobiyle mücadele noktasında uyarımızı yaptık. İsveç'in ittifaka üyelik sürecine yönelik olarak atılacak karşılıklı adımlar ortak açıklama ile şekillendi. TBMM’nin açılması ile beraber üzerimize düşeni yapacağız. Nihai kararı verecek merci TBMM’dir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

"AB'DE İLERLEME SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

13 liderle ikili görüşme yaptık. Bu görüşmelerde bir defa daha gördük ki, komşularımız başta olmak üzere bizim hiçbir ülkeyle çözüme ulaşmayacak problemimiz yoktur. Diyalog ve diplomasiye alan açıldığı zaman yanlış anlaşılmalarının sona erdirileceğine inanıyoruz. Son 21 senede bunu pek çok defa şeyi başardık. Aynı başarıyı bugün de yakalamamızın önünde hiçbir engel yok. Avrupalı dostlarımızla gerçekleştrdiğimiz görüşmelerden ümitliyiz. Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecimizin canlandırılması, Gümrük Birliği'nin yenilenmesi, yurttaşlarımıza vize serbestisi gibi temel başlıklarda artık ilerleme sağlamayı amaçlıyoruz.

"KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ 3 AY SÜREYLE UZATIYORUZ"

"Depremin istihdama etkisini minimuma indirmek için başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz."

"TÜM KESİMLERİN GÖNLÜNÜ ALACAĞIZ"

Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar bütçe imkanlarını zorlayan tasarruflarda bulunduk. Kamu işçilerinin yapılan toplu sözleşmelerinde ortaya çıkan tablo memur maaşlarında ilave bir düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili huzursuzluk ortaya çıktı. Kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri başka yerlere aktarmayı kabul edemeyiz. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz.

Temmuz 2023 emekli maaşında son dakika gelişmesi! Tüm maaşlar tek tek belli oldu!

MTV ödemelerinde son dakika kararı! Bu karar resmen aklınızı başınızdan alacak! Resmi duyuru yapıldı!

Akaryakıt alacaklara müjde! Benzin, motorin ve LPG alacaklar hemen baksın! Resmen başladı!

Geri Dön