29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'ye 1.252 yeni konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'ye 1.252 yeni konut müjdesi!

Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 1252 konut ve toplam 360 ticari birim inşa edileceğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ve Salarha Tüneli Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında açılışı gerçekleştirilecek olan tünelin hayırlı olmasını temenni etti.

Hayata geçirilen yatırımlarla Doğu Karadeniz'in insan ve yük trafiğinin artacağına değinen Erdoğan, "Vatandaşlarımızın zararlarını karşılıyor, yıkılan yerleri de süratle yeniden inşa ediyoruz" dedi.

Sel, toprak kayması ve depremin bulunduğu iklim ve coğrafi yapısı nedeniyle adeta ülkenin kaderi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afetlerin ardından hemen enkaz kaldırma ve hasar tespiti çalışmalarını hızla tamamlıyor, vatandaşlarımızın zararlarını karşılıyor, yıkılan yerleri de süratle yeniden inşa ediyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Rize ye 1.252 yeni konut müjdesi!

Sel ve toprak kayması gibi felaketlerin çok yaşandığı Karadeniz'de yakın zamanlarda Rize'nin de bu tür afetlerle karşılaştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Antalya ve Muğla gibi orman yangınlarının, Kastamonu ve Sinop gibi sellerin ciddi tahribata, can ve mal kaybına yol açtığı yerlerde de yaraları sarıyoruz. İnşallah yakında bu bölgelere tekrar gelip çalışmaları yerinde göreceğim." dedi.

Ülkenin 81 ilinin her birinin canlarından bir parça olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Açılış ve üniversite programımızı da vesile ederek bu programa Rize'den başladık. Son dönemdeki yaşanan afetleri özellikle de müteakiben Rize'mizin ilçe ve köylerindeki hasar tespit çalışmalarını da tamamlayarak hemen kolları sıvadık. Bu kapsamda 378 afet konut, 10 dükkan ve 4 çay alım evini inşa ediyoruz. Daha önceki projelerle inşa edeceğimiz konut sayısı 548'i bulmaktadır.

Karadeniz'in tamamıyla birlikte Rize'mizin en önemli sorunu olan çarpık yapılaşmanın önünü kesmek için de çok önemli adımlar attık. Deniz dolgu alanlarından başlayarak riskli alanları yıkarak yeniden inşa ediyoruz. Bugün temelini attığımız proje bunlardan sadece biridir. İnşallah devamı gelecek."

Ayrıca son zamanlarda sık sık gündeme gelen turizm sektörü için Rize ilinin cazibesini artırmak için çeşitli yatırımlar hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski sanayi alanlarını başka alanlara taşıyarak görüntü ve gürültü kirliliğine son vereceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut ve ticari alan inşaatları için yer bulmanın çok zor olduğu Rize ilinde Çaykur Sanayi Hal bölgesindeki 18 hektarlık bölgede toplam 1252 konut ve toplam 360 ticari birim yapılacağını ve proje için de yakında ihaleye çıkılacağını da müjdeledi.
 

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!


Geri Dön