06 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilecek hamleyi açıkladı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilecek hamleyi açıkladı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilecek hamleyi açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dörtyol Meydanı'nda 60 bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar 3 milyon konutun kentsel dönüşümünü bitirdik. Bu evlerde oturan 12 milyon vatandaşımız huzur içinde hayatlarını sürdürebilecekleri yuvaları tamamlandı ve bu yuvalarına kavuştular” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki aydan itibaren hem konut hem de kira fiyatlarında meydana gelen bu dengesiz yükselişin önüne geçilecek, depreme karşı hazırlık çalışmalarına katkı sağlanacak yeni hamleyi duyuracağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kentsel dönüşüm konusunda İnşallah hedefimiz yeni başlatacağımız hamleler ile birlikte önümüzdeki 5 yıl içinde 85 milyonun tamamını bu güvenli bir şemsiyenin altına almaktır" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOKİ sayesinde inşa ettiğimiz 1 milyon 170 bin konut ile beraber 5 milyon vatandaşımızın güvenli evlerde huzurlu bir şekilde oturmasını sağladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esenler'de projenin ilk bölümünü oluşturan yaklaşık 2 bin 100 konutumuzun anahtarlarını hak sahiplerine, vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Yıl sonuna doğru da 4 bin 941'e çıkarıyoruz." açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP görevi aldı alalı neredeyse 3 yıl oldu. Acaba depreme karşı ve konut inşasına yönelik herhangi bir şey gördünüz mü, duydunuz mu?" ifadelerini kullandı.

PTT personel alımı başvuruları başladı mı 2022? PTT personel alımı ne zaman? İşte detaylar!

Tarımsal destek ödemelerinde son gelişme! Tarımsal destek ödemeleri yattı mı? İşte detaylar!

Nohut fiyatlarına indirim mi geliyor? Nohut fiyatlarını düşürecek adım! Rekolte beklentisi arttı! İşte detaylar!


Geri Dön