Ekonomi

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Emeklilik yaşı esnetilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliliğini bekleyen vatandaşlara müjdeyi verdi. İşte detaylar!Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesiyle birlikte Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda değerlendirmeler yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesiyle birlikte Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda değerlendirmeler yaptı. Konuşmasında emeklilik yaşının esnetileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlanacaktır' açıklamasını yaptı.

Peki “Emeklilik yaşı düşecek mi? Emeklilik yaşı kaç olacak?” İşte haberin ayrıntılar…

EMEKLİLİK YAŞI DÜŞECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi hakkında milyonları yakından ilgilendiren kritik açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamadan sonra pek çok kişi emeklilik yaşı düştü mü, düşecek mi? sorusunun yanıtını aramaya başladı. Cumhurbaşkanı, emeklilik yaşının kadınlar için çocuk sayısına bağlı olarak esnetileceğini, yeni evlilikler konusunda da teşvik etmek için, Aile ve Gençlik Bankası üstünden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay ve vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına şöyle devam ettirdi;

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GÜVENCESİ GELECEK!

Ev hanımlarının evdeki emekleri ile birlikte emeklilik gibi bir güvence altına almaları en temel hakları olarak görmekteyiz. Bu konuda da ev hanımlarının isteğe bağlı olarak ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz ödeyeceğiz.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ İÇİN ÖNEMLİ KARAR!

İkramiye alacak olan vatandaş, yıl sonunda kötü bir haberle karşılaştı. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu’na iade edildi.

Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunan pek çok vatandaş, 2020 yılında emekli olduğunu, kat sayı artışından meydana gelen ikramiye farkı alacağının ise e-Devlet Kapısında tanımlı ödeme işlemleri hesabına gönderildiğini söyledi. Ama ödemeden haberinin olmamasından dolayı paranın sene sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu'na yani SGK’ya iade edildiği söylendi.

Bu durumdan çok sonra haberi olduğunu dile getiren başvurucu, talebi üzerine 2022 yılında paranın hesabına gönderildiğini ancak geçen süre zarfında mağdur olduğunu belirtti. Başvurucu, ödeme hakkında SGK tarafından bilgilendirme yazısı yazıldığı söylense bile kendisine konu hakkında herhangi bir bilgilendirme yazısı ulaşmadığını da ifade etti. KDK, ilgili kanuna göre yapılan fark emekli ikramiyesi ödeme işlemlerine dair ilgili kişilere bu hakkın hatırlatılmasını ve ödeme bildiriminde bulunulmasını temin etmek için mevcut uygulamanın gözden geçirilerek gerekli olan önlemlerin alınmasına dair de işlem yapılması için SGK Başkanlığına tavsiye kararı verildi.