Ekonomi

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Öğrencileri sevindiren karne hediyesi! Karneni götür 5.104 TL’yi al!

Öğrencinin uzun bir süredir beklediği sömestr tatili başladı. Karnesini alan öğrencilere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir müjde geldi. İşte detaylar!Açıklamadan sonra öğrenciler harçlıklarını nasıl alabilecekleri merak edilmeye başlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimizi ay ilk programı kapsamında dereceye giren öğrencilere ödeme yapılacağını duyurmuştu. Açıklamadan sonra öğrenciler harçlıklarını nasıl alabilecekleri merak edilmeye başlandı.

 

Peki, öğrencilere verilen 5.104 TL nasıl alınır? İşte haberin detayları...

19 milyon öğrencinin beklediği yarıyıl tatilini girildi. Karnesini kapan öğrenciler aileleri ile tatilin keyfini çıkarırken, gözler şimdi de devlet tarafından ödenecek karne harçlıklarına çevrildi. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başarı teşvik programı kapsamında dereceye giren öğrencilere ödeme yapılacağını belirtmişti.

Bu açıklamadan sonra milyonlarca öğrenci 'Devletten nasıl karne harçlığı alabilirim?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

KARNESİNİ KAPANA 5.104 TL VERİLİYOR!

Karne alan milyonlarca öğrenciye bir sevindiren haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Erdoğan tarafından açıklanan Başarı Teşvik Programı çerçevesinde, başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak ödeme yapılacağını duyurdu. Öğrencilerin yüzü bu haberle gülerken kimlerin bu ödemelerden yaralanacağı merak edilmeye başlandı.

Peki, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı başarı teşvik ödemesinden kimler yararlanacak? Başarı teşvik ödemesi ne kadar ve nasıl alınır? Karneyi gösteren hediyesini alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları…

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay Kabine Toplantısı’ndan sonra Başarı Teşvik Ödemesi ile ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştu. İşte o açıklamadan öne çıkanlar;

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye girmiş olan  ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteğinde bulunacağız. Buna ek olarak da dört yıllık örgün eğitimde olan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı bağlamda öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi gerçekleştireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinden çıkarılanlar, asgari ücretin yüzde 60’ı kadar verilecek olan başarı teşvik ödemesi hesaplamalara göre 5.104 TL olacak.

KİMLER BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ ALABİLİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu başarı teşvik ödemesinden sosyal yardım derneklerine kayıtlı olan ve sosyal yardım alan hanelerin çocukları yararlanabilecek. Yani başarı teşvik ödemeleri, ihtiyaç sahibi çocuklara verilecek.

Altın 5 ay sonra bu kadar olacak! Altın piyasası darmaduman olacak!

İstanbullulara bir zam şoku daha! Aracı olanların vay haline!