Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan dar ve orta gelirlilere konut müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 12’nci Kalkınma Planı'nı sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dar ve orta gelirlilere konut müjdesi verdi. Yılmaz, en az 375 bin sosyal konut üretiminin hedeflendiğini söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 12’nci Kalkınma Planı'nı sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dar ve orta gelirlilere ilişkin en az 375 bin sosyal konut üretiminin hedeflendiği müjdesini verdi.
BÖLGELER ARASINDAKİ FARKLILIKLAR AZALTILACAK
Cevdet Yılmaz, 12’nci Kalkınma Planı kapsamında bölgeler arasındaki farkların azaltılmasının hedeflendiğini, bölgelerin potansiyellerinin harekete geçirilerek mali ve sosyal gelişimin sağlanacağını ifade etti.
Yeşil ve dijital dönüşümün bölgelerin kalkınmasında bir fırsat şeklinde değerlendirilmesi için bölgesel gelişme stratejilerinin hazırlanacağını vurgulayan Yılmaz, özellikle Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden etkilenen kentlerin, şehircilik geleneklerine entegre, iklim dostu ve afete dirençli şehircilik felsefesi ile tekrar inşasının gerçekleştirileceğini, Türkiye’ye tek koordinat sistemine geçilerek kadastro modernizasyonunun da tamamlanacağını aktardı.
EN AZ 375 BİN SOSYAL KONUT
Kentleşme, nüfus artışı, yenileme ve afetten kaynaklanan konut talebinin arz talep dengesi gözetilerek karşılanmasını esas bir politika olarak kabul ettiklerinin altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu:
"Plan sürecinde dar ve orta gelirlilere ilişkin en az 375 bin sosyal konut üretimi amaçlanmaktadır. Marmara Bölgesi öncelikli olmak üzere riskli yapı stokunun güncellenmesi için gerekli çalışmaların hızlı ve etkin biçimde yürütülmesini sağlayacağız.
Kent dokusuna, estetiğine ve kimliğine entegre şekilde yerinde dönüşüm mantığıyla, hayat kalitesini yükseltme ile kent aidiyetini ve yerel bağları güçlendirme hedefi kapsamında yeni kurmuş olduğumuz Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Plan sürecinde yürütülecek kentsel dönüşüm faaliyetlerinde etkin rol oynayacaktır. Aynı zamanda, sürdürülebilir kırsal kalkınma mantığıyla, üretici birlikleri ve aile işletmelerinin üretim kapasitesinin ve iş gücünün istihdam edilebilirliğinin artırılması ve hayat kalitesinin iyileştirilmesi esas hedef olarak benimsenecektir. 2028 yılı itibari ile KÖYDES Projesi çerçevesinde toplam 145 bin kilometre köy yolunun yapımı veya onarımı bitmiş olacaktır. Bununla beraber , 85 bin ünite içme suyu tesisi yapılmış veya onarılmış olacaktır."