Ekonomi

Cumhurbaşkanı'ndan borçlulara müjde! Bu borç kredisini 6 ay sonra ödeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyecanla duyurduğu borç kapatma kredisi, vatandaşlara büyük bir fırsat sunuyor. Bu özel kredi sayesinde vatandaşlar, var olan borçlarını hızlıca kapatıyor ve altı ay sonra, kendi ödeme yeteneklerine uygun bir planla ödemelere devam ediyorlar. Ancak kimler bu borç kapatma kredisinden yararlanabilecek? Bu kredinin alınması için hangi şartlar gerekiyor? Borç kapatma kredisine ilişkin tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde yer alıyor

Son yapılan duyuru, borç kapatma kredisi sayesinde vatandaşların ödeme planlarını hemen düzenleyebileceklerini ve altı ay sonrasında kendilerine en uygun ödeme planı ile devam edebileceklerini müjdeliyor. Ancak kimler bu borç kapatma kredisinden yararlanabilecek? Bu kredinin alınması için hangi şartlar gerekiyor? Borç kapatma kredisine ilişkin tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde yer alıyor. 

Borç kapatma kredisinden kimler yararlanabilecek, kredi ödeme planı nedir?

Seçim zaferinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyecanla duyurduğu borç kapatma kredisi hayata geçti. Bu uygulama, artan icra dosyalarıyla başı dertte olan vatandaşlar için mükemmel bir çözüm sunuyor. Borçların yeniden düzenlenmesi ve altı ay sonra ödemelere başlama fırsatı vatandaşlara nefes borusu olacak.

Borç kapatma kredisinden faydalanmayı planlayan vatandaşlar, borçlarını Halkbank üzerinden yeniden düzenleyebilme ayrıcalığına sahip olacaklar. Özellikle esnafların kullanıp ödeme zorluğu çektiği ve sonuçta takibe alınan borçları için bir düzenleme yapılması planlanıyor. Bu düzenlemeye göre, vatandaşlar, 36 aya kadar uzanan vade seçeneği ve 6 ay sonrasında ödemelere başlama kolaylığıyla bu krediyi kullanarak borçlarını yeniden yapılandırabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaflar için borç tasfiyesi sevincinin yanında genç girişimciler için de birçok destek duyurdu. Özellikle, sıfır faizli genç girişimci desteği tutarı 100 bin TL'den, tam üç katına çıkarak 300 bin TL'ye yükseltildi. Ayrıca, genç girişimci desteğinden faydalanabilmek için yaş sınırı da genişletildi; maksimum 30 yaşında olan bu sınır, 35 yaşa kadar çıkarıldı.

Borç kapatma kredisinin detayları 

Borç kapatma kredisini alacak esnaflar için belirlenen aylık faiz oranı yalnızca 0,37 olurken, yıllık faiz oranı ise yüzde 4 olarak belirlenmiştir. Borç kapatma kredisi için sunulan maksimum geri ödeme süresi 36 aydır ve ödemeler, kredinin çekilmesini takiben 6 ay sonra başlamaktadır.

ABD'de borç tavanı krizinin çözülmesi altının cazibesini azalttı!

Emtia piyasası yönünü yukarı çevirdi: Altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son dakika!

EYT çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Bu kişiler EYT kapsamına girecek!