28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 'kripto varlık alım satım platformlarına ilişkin uyarılar' başlığı altında bir video yayınlandı. Videoda kripto para piyasalarında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.



Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 'kripto varlık alım satım platformlarına ilişkin uyarılar' başlığı altında bir video yayınlandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; piyasalara ilişkin bilginin verildiği viodeda; platformda bulunan varlıkların çalınma tehlikesinin olduğu, sıcak ve soğuk cüzdanlara ait bir resmi standart olmadığı ve bu sebeple gerçek paraların resmi bankalarda durması gerektiğinin uyarıları yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi videoyu Twitter hesabından paylaştı. Videoda, kripto varlık alım satım piyasasındaki platform sayılarının ve kullanıcı rakamlarının her geçen gün yükseldiği ifade edildi. Bu durumda bilinçli kullanımın önem arz ettiğine dikkat çekilerek, doğru platformun kullanılması ve güvenli işlemler gerçekleştirilmesi için dikkat edilmesi gereken unsurlara videoda yer verildi. 

Kripto paralarla ilgili yayınlanan videoda, şu ifadeler kullanıldı:

Cumhurbaşkanlığı ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

"Kripto varlıklar fiziksel olmadıkları için sadece elektronik ortamlarda saklanabilmekte, soğuk ve sıcak cüzdan olmak üzere iki farklı ortam kullanılabilmektedir. İnternete bağlı olan ve saklanmaları için kullanıcının herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadığı cüzdanlara sıcak cüzdan denilmektedir. Kripto varlıklar, sıcak cüzdan kullanarak saklanıyorsa; kripto varlıkların güvenliği, sıcak cüzdan hizmeti sunanlara emanet edilmektedir. Soğuk cüzdan sadece kripto varlık alışverişi esnasında internete bağlı olan cüzdanlardır. Bilgisayardan bağımsız bir donanımda saklanmakta, alışveriş dışında internet bağlantısı bulunmamaktadır. Kripto varlıkların güvenliği üçüncü taraflara emanet edilmek istenmiyorsa, soğuk cüzdanlar kullanılmalıdır"

Kriptolarda düzenlemeler sektörün önünü açacak!

Kripto paralara yatırımcıyı koruyacak düzenleme geliyor!

Kripto paralar için yeni öneri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön