29 / 04 / 2024

Cunda-Ayvalık arası köprü ihalesi Ocak ayında yapılacak!

Cunda-Ayvalık arası köprü ihalesi Ocak ayında yapılacak!

Ayvalık Hasat Şenliği'ne katılan Başkan Edip Uğur, ilçeyi dünya markası yapacaklarını söyledi. Uğur, Cunda ile Ayvalık'ı bağlayacak köprünün taş olacağını ve ihalesinin ocak ayında yapılacağını ifade etti



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesinde düzenlenen Uluslararası 11. Zeytin Hasat Festivali'ne katıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Başkan Uğur, Ayvalıklılara birbiri ardına müjdeler verdi. Uğur, Büyükşehir olarak zeytin diyarı Ayvalık'ı turizmi, denizi, tarihi dokusu ve diğer tüm yöreselliğiyle bir dünya markası yapacaklarını söyledi. Ayvalık deyince akla önce zeytinyağı geldiğini belirten Başkan Uğur, Balıkesir'in Ege Bölgesi'nin; Edremit Körfezi'nin etrafı ve Ayvalık'ın iklim bakımından havası ve suyuyla dünyanın en kaliteli zeytinyağının çıktığı yer olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl bütçeden 3.5 milyon lira ayırdıklarını ve uçakla havadan ilaçlama ve diğer çalışmaların sonunda Balıkesir'deki zeytin üreticisinin 40 milyon lira kazandığını hatırlatan Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak zeytin müstahsiline, üreticilere her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Ayvalık ilçesinin yalnızca zeytin ve zeytinyağından ibaret olmadığını, coğrafi konumuyla denizi ve turizmiyle de bir dünya markası olan Ayvalık'a zengin, paralı turistleri getireceklerini belirten Başkan Uğur, şöyle konuştu; "Büyükşehir olarak önce Cunda'ya kanal açıp, yeni bir köprü yapıyoruz. Yıldız Üniversitesi'nde tüm etütlerini yaptırdık, burada üç yeni köprü modelini kamuoyuna sunduk. Modern bir köprü mü; tarihi taş köprü mü diye sorduk. Halkın da genel olarak tercihine göre Taş Köprü'ye karar verdik. Taş Köprü'nün inşaatıyla ilgili statik projelerini hazırlatıyoruz. Ocak ayında Cunda Köprüsü'nün ihalesine çıkıyoruz, Allah izin verirse Haziran- Temmuz ayından itibaren Ayvalıklılarla beraber Cunda Köprüsü'nden Cunda Adası'na gideceğiz. Bu ne sağlayacak; 120 metre açıklıkta 6 metre genişliğinde teknelerin geçebileceği, su akıntısının Ayvalık Körfezinde ve dış denizde olan medcezir, gelgitlerle 6 ayda bir suyun tamamı değişmiş olacak. Ayvalık'ta sahilde evler var, onların da restore edilerek butik otellerin ortaya çıkması lazım, bunlarla ilgili projelerimiz var. Kamuoyuna sunacağız ve gerçekleştireceğiz." 


LİMAN DA YAPILACAK 

Başkan Uğur, Ayvalık ilçesine yapacakları yeni liman projesinin hayata geçmesiyle birlikte ilçeye, dolayısıyla körfez bölgesine dünyanın dört bir tarafından zengin turistlerin geleceğini bildirdi. Ayvalık'a bir Cruise Limanı yapılmasıyla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Uğur, "Büyükşehir Belediyesi olarak turizmde Türkiye'nin vizyonu, markası bir Ayvalık istiyoruz. Zeytin ve zeytinyağıyla, turizmi, tarihi dokusu, her şeyiyle. İşte bizim düşündüğümüz, hayal ettiğimiz böyle bir Ayvalık var. O zaman zeytinyağı satışları da artacak, esnafın yüzü de gülecek. Ayvalık daha değerli olacak" dedi. Başkan Uğur, Ortopedik Engelliler Dderneği Genel Merkezi'nin açtığı standı da ziyaret etti. Genel Başkan Güler Çapraz'dan bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ihtiyaçları olup olmadığını sorduğu engelliler derneğine 2 adet akülü araba sözü verdi. 


Sabah Egeli


Geri Dön