27 / 04 / 2024

CVK Group 5 yılda 6 yeni otel açacak!

CVK Group 5 yılda 6 yeni otel açacak!

Madencilik sektöründe faaliyet gösteren ve 5 yıl önce Taksim CVK Otel ile turizm alanındaki ilk yatırımını yapan CVK Group, önümüzdeki 5 yılda 6 yeni otel açmayı planlıyor.



CVK Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çevik, "Turizmde büyümeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde yurtiçi ve dışında 5 yeni şehir oteli ile Bodrum'da bir resort otel yatırımı yapmayı planlıyoruz" dedi. Bu doğrultuda bin 200 olan mevcut yatak sayısını 8 bine çıkaracaklarını aktaran Çevik, yurtiçinde İstanbul Avrupa Yakası'na odaklandıklarını yurtdışında ise Paris Londra, Romanya, Ukrayna, Baltık Cumhuriyetleri ve Belarus'ta otel yatırımı için görüşmeler sürdürdüklerini söyledi. 



Türkiye'nin turizmde son 10 yılda İspanya, İtalya, Yunanistan gibi rakiplerine oranla ciddi bir yol kat ettiğini belirten Çevik, yapılan yeni otel yatırımlarıyla rakiplerin çok üzerine çıkıldığını ifade etti. 



LÜKSLER FİYATLARI ARTIRACAK 

Rakiplerle fiyatta aynı seviyelerin yakalanamadığını hatırlatan Çevik, "Önümüzdeki yıllarda lüks segmente yönelik yapılan yatırımlarla fiyatların yukarılara çekileceğini düşünüyorum" dedi. Türkiye'nin son 10 yılda çok hızlı büyüdüğünü aktaran Çevik, şunları anlattı: "Yeni Türkiye'nin de istikrarlı bir biçimde büyümeye devam edeceğini düşünüyorum. Bu doğrultuda Türkiye'nm istikrarlı büyümesine paralel biz de büyüyeceğiz. Geçtiğimiz 10-15 yıllık dönemde hükümetin yürüttüğü pozitif ekonomi politikalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ve kbüyümemize devam edeceğimize inanıyorum." 



Sabah Ek


Geri Dön