27 / 04 / 2024

Daday’ın Geleceği Turizm toplantısı düzenleniyor!

Daday’ın Geleceği Turizm toplantısı düzenleniyor!

Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nda, 17 Nisan Çarşamba Günü, “Daday’ın Geleceği Turizm” adlı söyleşi düzenleniyor



Turizm Haftası (15- 22 Nisan) kapsamında yapılacak organizasyona; Aydoğan Aydoğdu, Serdar Bıyıklı, Korkmaz Büyükçalık konuşmacı olarak katılacak. Bölge halkının dinleyici olarak katılacağı etkinlikte; Daday için turizmin önemi, ilçe halkı olarak neler yapılabileceği konuları gündeme gelecek.

 

Daday’ın bölgesel ve kültürel kalkınmasına katkı sağlıyoruz

 

Daday’ın bölgesel ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydeden İksir Resort Town Yaşam & Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, şunları söyledi:

“Bir cennet parçası olan memleketimiz, tarihi dokusu, özgün mimarisi, kültürel zenginlikleri, lezzetli yöresel mutfağı ile ciddi bir turizm potansiyeli taşıyor. Bölgenin geleceği, turizmdir. Bu nedenle, var olan potansiyelimizin geliştirilerek, turizm hizmetine sunulması önemlidir. Bölgemizde turizm bilincinin oluşması için, Turizm Haftası kapsamında “Daday’ın Geleceği Turizm” konulu söyleşiye ev sahipliği yapıyoruz. Örneğin bölgemizde; kültür varlığı konakların turizme açılması, bölgeye ait el sanatlarının tanıtımının yapılarak daha çok satışa sunulması gibi adımlar atılabilir. Kentimiz, hediyelik eşyaları ve doğal ürünleri ile yurt içi veyurt dışı pazarlarda daha fazla yer bulacaktır. 4 mevsim turizme uygun olan Kastamonu’da, pansiyonculuğun gelişmesi de teşvik edilmeli ve küçük yerleşim birimlerindeki konaklar daha çok bu amaçla kullanılabilmelidir. Böylece, Kastamonu tüm ilçeleriyle, 4 mevsim doğa, kültür, tarih, yayla, din, sağlık, deniz, kış, kongre turizmine hizmet verebilecektir. İksir Resort Town olarak, Daday’da ve ilimizde turizmin gelişmesi konusunda her türlü çalışmanın içinde yer alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Binicilik Federasyonu, Türkiye Bisiklet Federasyonu gibi kurum ve kuruluşlarla yapmakta oldukları yarışmalara değinen İksir Aydın, aynı zamanda mantar seminerleri gibi toplantılar ile de bölge ekonomisine katkı vermeye devam etmekte olduklarını sözlerine ekledi.

 


Geri Dön