22 / 07 / 2024

Damat ev tekstilinde umduğunu bulamadı

Damat ev tekstilinde umduğunu bulamadı

Damat, Tween ve ADV'nin sahibi Orka Grup, ev tekstili ürünleri üretmek üzere 2007 yılında anlaşma yaptığı Gül-Bay Tekstil'in kriz nedeniyle zora girmesi yüzünden hayal kırıklığı yaşıyor




Erkek giyim markaları Damat, Tween ve ADV'nin sahibi Orka Grup'un ev tekstili ürünleri üretme projesi bekleneni veremedi. 2007 ekim ayında 'Bu büyüklükte yapılan ilk işbirliği' şeklinde duyurulan anlaşmayla ev tekstili ürünleri üretme lisansı verilen Gül-Bay Tekstil zora girince heyecanla başlatılan projede hayal kırıklığı oluştu.
'GÜNÜN RENKLERİ' SOLDU

Days in Color markalı özel tasarımlarıyla çıkış yapan Gül-Bay Tekstil, Orka Grup'la yaptığı anlaşma uyarınca Damat, Tween ve ADV lisansıyla nevresim takımı, yatak örtüsü, bornoz ve havlu gruplarında özel ev tekstili koleksiyonları üretecekti. 2008'de yüzde 30'u ihracat olmak üzere 10 milyon dolarlık ciro hedefleyen işbirliği, küresel krizin de etkisiyle havlu atmış gözüküyor. Küçükyalı'daki şirket merkezinde telefonları açan yok. Orka Grup yetkilileri ise henüz bir açıklama yapmadı.

ANA DAĞITICI İŞİ KAPATTI

Ürünlerin ana dağıtıcısı Piknik Çeyiz'in de bu süreçten olumsuz etkilendiği belirtiliyor. Üst gelir grubuna hitap eden ürünlerin dağıtıcısı olarak bilinen Piknik Çeyiz, Gül-Bay Tekstil'in zora girmesinin de etkisiyle Şişli'de bulunan plazayı boşaltmak durumunda kaldı. Piknik Çeyiz, maliyetlerin daha düşük olduğu MASKO'ya taşınırken, Gül-Bay Tekstil sitesindeki iletişim bilgilerinin hâlâ değiştirilmemesi dikkat çekti. Piknik Çeyiz'in sahibi Nihat Kızıltoprak, "İşi kapattım" açıklamasıyla yetindi.


Yeni alanlara girecekti


Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 2007 yılında düzenlenen basın toplantısında, "Farklı alanlara yatırımlarımız bundan sonra da sürecek" diyerek Gül-Bay Tekstil'le yapılan işbirliğinin benzer şekilde başka firmalarla da yapılacağını vurgulamıştı. Süleyman Orakçıoğlu, bununla ilgili hedeflerini ise şöyle açıklamıştı: "2-3 ay içinde erkek iç çamaşırında ve 2-3 yıl sonra da parfüm konusunda markalaşacağız. Bizim istediğimiz dünya çapında güçlü marka olmak. Bunun için gerek görürsek otel işine bile gireriz." Konuyla ilgili Orka Grup'tan açıklama gelmezken, ev tekstlinde yaşanan bu deneyimin bundan sonraki planları nasıl etkileyeceği merak ediliyor.


1.5 yıllık anlaşma


Damat, Tween ve ADV markalarının sahibi Orka Grup ile özel ev tekstili koleksiyonu Days in Colours markasının sahibi Gül-Bay Tekstil, 2007 yılında ev tekstili sektöründe gerçekleştirdikleri lisans anlasmasi ile işbirliğine gitmiş ve bunu ortak düzenledikleri basın toplantısıyla duyurmuşlardı.
Yenişafak

Geri Dön