18 / 05 / 2024

Damlacık'tan sonra Beştepeler de direniyor!

Damlacık'tan sonra Beştepeler de direniyor!

İzmir'in tarihi semti Damlacık'ın ardından Konak-Yeşildere Tünelleri'nin geçtiği hat üzerinde bulunan Çimentepe, Tınaztepe, mahalleleri de tünel inşaatının yarattığı olumsuzluklara karşı ortak mücadele etme kararı aldı




İzmir'in tarihi semti Damlacık'ın ardından Konak-Yeşildere Tünelleri'nin geçtiği hat üzerinde bulunan Çimentepe, Tınaztepe, mahalleleri de tünel inşaatının yarattığı olumsuzluklara karşı ortak mücadele etme kararı aldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Haziran ayında düzenlenen Damlacık Forumu'nun yarattığı kamuoyu tepkisinin katlanarak büyüdüğünü söyledi. Pekdaş, baskılara rağmen aynı kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini istedi. 

Konak-Yeşildere Tünelleri'nin tamamen kanuna aykırı bir şekilde yürütüldüğünü savunan Pekdaş, yapımı süren tünelin 2011 seçimleri öncesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eksi Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklanan '35  İzmir  35 Proje' içinde yer alan proje olmadığını söyledi. Pekdaş, "35 proje arasında bir tünel de vardı ama o tünel buradaki tünel değildi. O projelere bakıldığında tünelin Mürselpaşa Bulvarı ile Mithatpaşa Caddesi arasında düşünüldüğünü görüyoruz. O proje olmayınca "İzmir'e bir tünel lazım' dediler ve Yeşildere-Konak hattını buldular. Bunu da ihaleye çıkmadan vermeleri gerekiyordu. 

'Aydın Çeşme Otobanının bağlantı yolu' dediler. O dönem yolu yapan firmanın haklarını alan firmaya devam inşaatı diyerek ihalesiz verdiler. İhalesi yapılmayan, kime verildiği belli olmayan, işin sahibinin belli olmadığı bir tüneli başlattılar" dedi. 



Ege Telgraf


Geri Dön