03 / 05 / 2024

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Et fiyatlarını kontrol etmek amacıyla Et ve Süt Kurumu, İstanbul’un ardından Ankara’daki perakendecilere de ucuz karkas et vermeye başladı. TESK’ten ise kasaplara da ucuz karkas et sağlanması çağrısı geldi.



Et fiyatlarındaki artışın devam devam etmesi, pek çok dar gelirli vatandaşın ete ulaşmasını giderek güçleştiriyor. Son olarak 300 TL olan dana kıymanın kilo fiyatı 320 TL’ye yükseldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkar Odaları (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise bu konuda önemli bir çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz yıldan bu yana artmaya devam eden et fiyatları, özellikle yeni yılla birlikte sıklıkla zam görmeye başladı.

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) perakendecilere piyasaya göre daha ucuz karkas et tedarik ettiğini hatırlatarak bu uygulamaya kasapları da dahil etmesi gerektiğini belirten Bendevi Palandöken,  "Kasaplarımız da daha ucuz şekilde et satmak için böyle bir fırsat bekliyor" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön