21 / 05 / 2024

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Et fiyatlarını kontrol etmek amacıyla Et ve Süt Kurumu, İstanbul’un ardından Ankara’daki perakendecilere de ucuz karkas et vermeye başladı. TESK’ten ise kasaplara da ucuz karkas et sağlanması çağrısı geldi.



Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bendevi Palandöken, ESK’nın  perakendecilere ucuz karkas et satışı gerçekleştirmesinin doğru olmadığını, eğer kırmızı et fiyatlarında istikrarın sağlanmak isteniyorsa,  kasapların da uygulamaya dahil edilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Kırmızı et fiyatlarında meydana gelen son dönemdeki artışın kontrol edilip  istikrarlı hale getirilmesi için perakendecilere sağlanan ucuz karkas etin  kasaplara da sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Piyasada et fiyatları bu şekilde regüle edilebilir. Yalnız perakendecilere verilen karkas et fiyatları kasaplara  için  de geçerli olmalı.  Kasaplarımız da daha ucuz şekilde et satmak için böyle bir fırsat beklemektedir. Bunun olmaması durumunda, söz konusu uygulama çifte standart meydana getirir ve kırmızı et piyasası bu yolla düzenlenemez. Bu biçimde yapılan uygulama Anayasa'nın eşitlik ilkesi ile  173'üncü maddesinde bahsi geçen esnaf ve sanatkarların korunmasına yönelik maddeye aykırıdır."

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

ESK İSTANBUL VE ANKARA’DA PROTOKOL İMZALADI

Et ve Süt Kurumu (ESK), İstanbul ve Ankara’da imzalanan protokollerle marketlere uygun fiyatlı et vermeye başladı. İstanbul Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) ardından ESK son olarak 25 Nisan'da imzalanan protokol kapsamında marketlere ucuz karkas et satmaya başlamıştı.

 Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

İmza törende yaptığı konuşma ESK’nın kırmızı et piyasasını düzenleme görevi olduğunu söyleyen ESK ) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, “Kırmızı et fiyatları geçen yılın Aralık ayından bu yana hızlı bir yükseliş trendine girdi. Önce fiyat artışlarının sebeplerini inceleyen Kurumumuz,  söz konusu artışın büyük ölçüde arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını tespit etti. Üretim maliyetlerinin yüzde 84 yükselmesine karşılık fiyat artışının yüzde 140’ın aştığını tespit ettik’ ifadelerini kullandı.

İŞTE GÜNCEL ET FİYATLARI

Et ve Süt Kurumu Et Fiyatları  Nisan 2023:

Dana sığır kıyma kilogram fiyatı: 190 lira

Kuşbaşı et kilogram fiyatı: kuşbaşı 210 lira

Kasap et fiyatları Nisan 2023:

Dana Kıyma kilogram fiyatı 320 TL/ 330 TL

Dana Kuşbaşı kilogram fiyatı: 350 TL

Kuzu Kuşbaşı kilogram fiyatı: 400 TL

Kuzu Pirzola: 420TL

Dana Biftek kilogram fiyatı: 400 TL

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı…O ildekiler eti çok daha ucuza yiyecek!

Dar gelirli aileler mutlaka değerlendirmeli…Devlet bu hanelere 15 bin TL ödüyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön