25 / 08 / 2024

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 



Projeye yapılan itirazlardan sonra dosyada incelemesini bitiren Danıştay 6. Dairesi'nin kararında, “İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesince verilen 19 Ekim 2020 tarihli karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından, anılan kararın onanmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 50. maddesi uyarınca, bu onama kararının taraflara tebliğini ve bir örneğinin de belirtilen İdari Dava Dairesine gönderilmesini teminen dosyanın kararı veren ilk derece Mahkemesine gönderilmesine” ifadeleri kullanılarak, oy çokuğuyla kesin şekilde karar verildiğine dikkat çekildi. 

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Sözcü'de yer alan habere göre; Bahçeşehir Gölet Park'ın mahkeme süreci, CHP’li belediye meclis üyeleri, 2015'te belediyeye ait parsellerin hasılat paylaşımı yöntemi kullanılarak satışının yapılıp değerlendirilmesi amacıyla belediye başkanına yetki tanınmasına ilişkin Başakşehir Belediye Meclisi kararının iptali talebiyle dava açmasıyla başlamıştı. 

Yastık altında 22 bin liranız varsa ev sahibi olabilirsiniz! Ucuz konut için başvurular başladı!

Bitcoin 6 haftanın en düşük seviyesinde! Bitcoin'de rüzgar tersine dönebilir; kayıplara hazır olun! 

İşsizlere bayram müjdesi! İşsizlik maaşı ödemeleri öne çekildi! Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması!

Konut fiyatlarındaki artışın nedeni yabancıya satış mı?


Geri Dön