27 / 04 / 2024

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesinden 817 milyon TL’lik hasılat!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesinden 817 milyon TL’lik hasılat!

Firma: Dap Yapı

Proje: Nişantaşı Koru

Emlak Konut GYO, Nişantaşı'nda hayata geçirdiği DAP Nişantaşı Projesi ile bu yılın ilk 6 ayında 14 bin 454 metrekarelik satış ve 817 milyon TL’lik hasılatla ciro şampiyonu olduğunu açıkladı. 



2021 yılının ilk yarısı markalı konut satışlarında hareketli bir dönem olurken Emlak Konut GYO bu dönem için hasılat rakamlarını açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre; DAP Yapı vizyonuyla inşa edilen DAP Nişantaşı Koru projesi, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 14 bin 454 metrekarelik satış ve 817 milyon TL’lik hasılat ile ciro şampiyonu ünvanını elde etti. Ayrıca Emlak Konut Vadi Evleri 600.8 milyon TL’lik hasılatla ikinci, Büyükyalı projesi ise 360 milyon TL’lik satışla üçüncü sırada yer aldı. 

DAP Yapı’nın hasılat şampiyonu projesi, Nişantaşı Koru, ‘sağlıklı ev konsepti’ni lüksün merkezi Nişantaşı ile bir araya getiriyor. Proje, konum olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında bulunuyor.

Uluslararası gayrimenkul firması Cushman&Wakefield’in 65 ülkenin 330 alışveriş caddesinin yer aldığı araştırmada ilk 10’da yer alan Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi, San Francisco'daki Union Square ve New York’taki 5. Cadde’yle aynı kategoride bulunuyor. Lüks markaların Türkiye’deki ilk uğrak yeri olan Abdi İpekçi Caddesi’ne 650 metre; yani yaklaşık 5 dakika uzaklıkta yer alan DAP Yapı Nişantaşı Koru projesi, City’s Alışveriş Merkezi’ne de 300 metre  uzaklıkta. Bu anlamda Hermes, Louis Vuitton, Prada ve Gucci gibi lüksün zirvesindeki markalara da oldukça yakın konumda yer alıyor.

4 ila 8 metre arasında değişen tavan yüksekliğe sahip evlerde daire büyüklüğünde geniş teraslarda isteyenler havuzuna girebiliyor, isteyenler ise şömine ateşi eşliğinde eşsiz Boğaz, koru ve Nişantaşı manzarasını seyrediyor. 

Nişantaşı bölgesinde Bahçe Villa ile Teras Villa konseptlerinin de bir ilk olarak hayata geçirildiği ve her detayın titiz bir şekilde tasarlandığı proje, Nişantaşı’nda ‘Geleceğin Lüksünü’ yeniden isimlendiriyor. DAP Yapı’nın yenilikçi vizyonuyla Emlak Konut güvencesinin birleştiği bu proje; iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul'un değerli ilçelerinde Nişantaşı’nda, 50 sene sonra bile değerlenmesine katkı sağlayacak proje olacak. 

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesinden 817 milyon TL’lik hasılat!

Nişantaşı'nın en büyük yeşil bölgesi 

Nişantaşı’nın toplam yeşil alanından daha büyük olan ve sağlık kurulunun tavsiyelerini göz önünde bulundurarak hayata geçirilen projedeki 60 bin metrekarelik koru alanı, şehrin merkezinde kalbinde olsa da yeşillikler içinde bambaşka bir atmosfer yaratıyor. İçinde gezilebilen bahçeleri ve 100 bin metrekare izlenebilecek doğa manzarasıyla tam bir koru yaşamı vaadediyor. Konut ve yaşam alanı konusunda Nişantaşı’nda, olmayan bir lüksü sunan Dap Yapı, bahçe villa konseptini de Nişantaşı’nda bir ilk olma özelliğine sahip. 

Kişiye özel çözümler sunuluyor

Nişantaşı projesindeki üniteler, tamamen lüks tekne anlayışla malzemelerin birbiriyle uygun olduğu, yaşam alanlarının en verimli şekilde kullanıldığı, kalitenin ve konforun en üst düzeyde olduğu şekilde tasarlandı. Projede bağımsız bölüm sayısı da minimum seviyede. Kat yüksekliği 5 ila 10 kat olarak sınırlandırıldı. Konutlardaki tavan yüksekliği ise minimum 4 metre olacak. Böylelikle yüksek tavanlı, ferah ve insanın içini açan yaşam alanları tasarlandı.

Özel sağlık kurulu olacak 

Koronavirüs salgını öncesinde ‘Sağlıklı Ev’ kriterleri için hazırlıklara başlayan DAP Yapı, yaklaşık 100 bin kişinin düşüncesini alıp özel bir sağlık kurulu oluşturdu. Bu kurulun tavsiyeleri etrafında dünyada bir ilk olarak Sağlıklı Evler konseptini hayata geçirdi. DAP Yapı Sağlık Kurulu’nun 5 ana başlıkta özetlediği Sağlıklı Ev Kriterleri, şu şekilde sıralanıyor:

1-Birincisi yüksek katlı olmayacak. İhtiyaç duyulduğu anda yürüyecek çıkılabilecek yükseklikteki evlere sağlıklı ev olacak.
2-İkincisi balkon, teras ve bahçe… Sağlıklı evler bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip olmalı. Nişantaşı projesi tamamen bir  ‘villa bahçe’ ve kişiye özel detayların düşünüldüğü ‘lüks tekne’ mantığıyla planlandı.
3-Üçüncüsü ise orman, koru ve yeşil alan … Yapılan çalışmalar gösteriyor yeşillikler içinde yapılan spor aktiviteleri kronik hastalıklara da iyi geliyor. Biz bu anlamda tamamen ‘orman içi’ mantığıyla Nişantaşı’nın en yeşil projesi inşa ediliyor.
4-Dördüncüsü ise havalandırma sistemi… Bu açıdan incelendiğinde‘Sağlıklı Ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması ve doğal havalandırma olması gerekiyor. 
5-Beşinci ve son kriter ise en son deprem yönetmeliğine göre yapılıyor olması…

Nişantaşı Koru'da detaylar belli oldu!

Nişantaşı Koru'nun inşaatı başladı!


projeye sor



Geri Dön