22 / 08 / 2024

Dar gelirli aileler dikkat! Aile Bakanlığı'ndan 1250 TL almayı unutmayın

Dar gelirli aileler dikkat! Aile Bakanlığı'ndan 1250 TL almayı unutmayın

Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik destek ödemesi gerçekleştiriliyordu... Dar gelirli ailelerin 1250 TL yardım alması için yapması gereken bazı şeyler var.



Ülkemizde son dönemde enflasyonun artması ve geçim konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle dar gelirli ailelerde de artış yaşandı. 

Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik destek ödemesi gerçekleştiriliyordu... Dar gelirli ailelerin 1250 TL yardım alması için yapması gereken bazı şeyler var. 

1250 TL'YE KADAR YARDIM YAPILIYOR

Devlet, ekonomik sıkıntı çeken haneler için önemli bir destek paketi hazırladı. Ailelere yapılacak karşılıksız ödemeler, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Yardım miktarı, ailelerin gelir durumlarına göre değişiklik göstermekte:

450 TL ve altı gelire sahip aileler için 1250 TL,

450 TL ile 911,15 TL arası gelire sahip aileler için 1100 TL,

911,15 TL ile 1.372,30 TL arası gelire sahip aileler için 950 TL,

1.372,30 TL üzeri ve 2.835,60 TL altı gelire sahip aileler için ise 850 TL.

Yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların, e-Devlet Kapısı üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular; gelir durumu, hane içindeki çocuk sayısı ve engelli birey varlığı gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirilecektir.

BU İNSANLAR BAŞVURAMIYOR

Aşağıdaki koşulları taşıyan kişiler bu destek programına başvuruda bulunamaz:

Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmamak,

Yurtdışında yaşamıyor olmamak,

18 yaşından küçük olmamak,

Hanelerinde kamu çalışanı, noter, muhtar gibi meslek grubundan birine mensup bireylerin bulunmaması,

Hükümlü veya tutuklu olmamak,

Öğrenci yurtlarında kalmamak. 

Aile Destek Programı, dar gelirli aileler için önemli bir destek sunarak umut olmaya devam ediyor. Başvurular ve detaylı bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesi ziyaret edilebilir veya ilgili vakıflarla iletişime geçilebilir. Başvurunuzu yapmayı unutmayın ve bu fırsattan yararlanın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön