20 / 05 / 2024

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının geçtiğimiz günlerde sonlandırılmasından sonra hükümetin farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı kaydedildi.



25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sona ermesinden sonra farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıldığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi sahibi olan üst düzey bir yetkiliye göre hükümet, farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor. Bloomberg'e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir söz konusu bu plan üzerinde çalıştığını dile getirdi.

'GELİR YA DA TÜKETİM ARTTIKÇA TARİFE ARTABİLİR'

Konu ile ilgili açıklama yapan yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi hedeflediğini ve söz konusu uygulamanın, gelir ya da tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamı taşıyacağını kaydetti.

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

Paylaşılan detaylara göre hükümet geçen sene kritik seçimler öncesinde desteğini artırmak için yaklaşık olarak 20 milyon haneye bir sene süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğalgazı ücretsiz vermeyi taahhüt etmişti.

Söz konusu bu süre 1 Mayıs tarihinde sona erdi ve Merkez Bankası'nın analizine göre bu durum aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceği belirtildi.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZIN MALİYETİ 5 MİLYAR TL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında Bakanlığın bütçesinden 24 Nisan 2023 tarihinden Mayıs ayının başına kadar 5 milyar 195 milyon TL'lik ödeme yapıldığını kaydetmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş'in vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtılan doğalgazın miktarına ilişkin yazılı soru önergesini cevaplamıştı. 

Bakan Alparslan Bayraktar konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk tüketim faturalarının tamamının devlet tarafından karşılandığını kaydetmiş ve sonraki faturalarında da 25 standart metreküpe kadar doğalgaz tüketimi için oluşan maliyetin de 1 Mayıs 2024 tarihine kadar yine devlet tarafından karşılanacağını söylemişti.

Pek çok kişinin faturasını düşüren ve yüzünü güldüren ücretsiz doğal gaz uygulamanın sona ermesiyle beraber vatandaşlar da kullandıkları doğalgazın ücretinin tamamını ödemeye başlayacak.

 

Kartal Yakacık Panorama'da yüzde 10 peşin 84 ay vade fırsatıyla!

Ortalama ev kirası bile 11 bin TL! İzmir'de 17 bin TL asgari ücret ile yaşanabilir mi? Vatandaşlar isyan etti!

Dolar yatırımcıları dikkat! Yolun sonuna mı gelindi? Dolarda hızlı düşüş sinyali!

Geri Dön