16 / 05 / 2024

Dar gelirlilere sağlanan 1250 TL destek hesaplara peş peşe yattı! Ancak Aile Destek ödemeleri bitiyor tarih belli oldu..

Dar gelirlilere sağlanan 1250 TL destek hesaplara peş peşe yattı! Ancak Aile Destek ödemeleri bitiyor tarih belli oldu..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Ancak bakanlık ödemelerin sona ereceğini duyurdu. İşte detaylar...



DESTEK ÖDEMELERİ YAPILDI

Aile Destek Ödemeleri bu ay da çok fazşa kişinin gündeminde bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,5 milyar lira ödeme yaptıklarını bildirdi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

850 ile 1.250 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirildi.

Bakanlık tarafında yapılan açıklamaya göre, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecek.

BAKAN'DAN AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME AÇIKLAMASI

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla arz odaklı sosyal yardım sistemini sürdürdüklerini ve Türkiye Aile Destek Programı'nın bunun bir örneği olduğunu belirtti.

Program kapsamında yapılan ödemelere dair bilgi veren Göktaş, "Programımızın başlangıcından bu yana hanelerimize sağladığımız destek tutarı 35 milyar TL'yi aştı." diye kaydetti.

Göktaş, programdan 3,5 milyon hanenin yararlandığını ve hanelere gelirlerine göre 850-1250 lira arasında destek verdiklerini belirterek, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Türkiye Aile Destek Programı ile bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar lira ödeme yaptık." bilgisini verdi.

Apple Watch Series 8 GPS 45mm Akıllı Saat en uygun nereden alınır? İşte fiyat listesi

Bitcoin yatırımcısının yüzü gülüyor! Kritik eşik aşıldı, gözler gelecekte

Afra Saraçoğlu'nun serumu: AHA + BHA Kömür Cilt Kusurları Karşıtı Serum kaç lira?


Geri Dön