27 / 04 / 2024

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut sektörünün 2023 yılını değerlendirdi ve 2024'e ilişkin sektörel beklentilerini açıkladı. İşte Özyurt'un o açıklamaları...



Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut sektörünün 2023 yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnşaat maliyetleri, konuttaki fahiş fiyat ve arz sıkıntısının sektörün en önemli problemleri arasında yer aldığını dile getiren Özyurt, inşaat sektörünün 2023 yılını pek çok sorunla geride bırakmaya hazırlandığının altını çizdi. 

Tamer Özyurt, konuya ilişkin açıklamasında, "Geldiğimiz noktada enflasyondaki yükseliş, alım gücündeki azalma ve ekonomik dengesizlik inşaat ve gayrimenkul sektörünü durma noktasına getirdi. Bu noktada en çok etkilenen kesim de konut sahibi olma hayaliyle yıllarca çalışan vatandaşlar oldu" ifadelerini kullandı. 

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!

Tamer Özyurt, ev fiyatlarında yaşanan hızlı ve durdurulamayan yükselişlerin dar ve orta kesimin ev sahibi olma ihtimalini ortadan kaldırdığına dikkat çekerek "Konut almak hayal olmaktan çıkmalı. Dar gelirliye yönelik sistemler geliştirmek durumundayız" açıklamasında bulundu. 

Şirket olarak kendi adlarına ulaşılabilir projeler üreterek, en kolay ödeme şekillerini oluşturduklarını ve konut sahibi olmayı mümkün hale getirdiklerini aktaran Özyurt, "Konut sahibi olmak üzere bize gelen misafirlerimize onların şartlarına uygun, kişiye özel ödeme kolaylıkları sağlıyoruz" dedi ve 33 bini aşkın kişi ev sahibi yaptıklarını, 20 bini aşkın konut inşa ettiklerini söyledi. 

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!

SABİT GELİRLİ KÜLFETSİZ ŞEKİLDE KONUT ALABİLİYORDU 

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, önceden bir memurun ya da bir sabit gelirli çalışanın büyük bir külfetin altına girmeden konut sahibi olabildiğini vurguladı ve "Fakat içinde olduğumuz şartlar bizim de elimizi kolumuzu bir noktadan sonra bağlıyor. Bu sebeple bundan sonra piyasayı canlandıracak ne varsa uygulamaya alınmalı ve insanlar için konut sahibi olmak hayal olmaktan çıkmalı" açıklamasında bulundu. Tamer Özyurt, 2023'ü satış seyri ve pek çok ekonomik sorunla geride bıraktığımızın altını çizerek, tüm sektörlerde olduğu gibi inşaatta da fiyatları belirleyen ana unsurun maliyetler olduğuna dikkat çekti. 

Girdi maliyetlerinde yaşanan aşırı artışların ev fiyatlarını tetiklediğini dile getiren Özyurt, konuya ilişkin açıklamasında "Her sektör darboğazda, bütün kesimlerde çark çok zor dönüyor. Fakat inşaatın şöyle bir özelliği var ki; 250’den fazla sektörü besliyor. Yani inşaat sektöründeki durgunluk demir-çelikten çimentoya, boyadan pvc’ye, seramikten aydınlatmaya, beyaz eşyadan mobilyaya akla gelebilecek birçok sektörü direkt etkiliyor" ifadelerine yer verdi. 

İnşaatın ekoominin lokomotifi olma özelliğini her zaman barındırdığını dile getiren Özyurt, bu sektörde oluşacak olumsuz bir durumun bağlı olduğu tüm sektörlere olumsuz yansıdığını belirtti. 

Özyurt, "İnşaat ve gayrimenkul sektörü bu sebeple, ekonomi ve piyasalar için önemli ve önceliklidir. Konuya bu şekilde bakılmalıdır" diye konuştu.

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!

2024'TE MALİYETLER DİZGİNLENECEK 

Tüm mevcut şartlara rağmen 2024'ten umutlu olduklarına vurgu yapan Tamer Özyurt, alınacak önlemler, uygulanacak destekler ve yeni düzenlemeler ile sektörün canlanmasının mümkün olacağına dikkat çekti. 

Özyurt, konuya ilişkin açıklamasını "Sektörün nefes alması için konut arzının ve satışların yükseltilmesi gerekli. Bu sebeple yeni düzenlemeler, verilecek destek ve alınacak tedbirlerle özellikle dar ve orta gelirli vatandaşın konut satın alabilmesi sağlanacaktır. 2024 yılı yüksek maliyetlerin dizginleneceği, yatırımları yükseltecek desteklerin verileceği, üretim ve satışları artırıcı uygulamaların devreye alınacağı bir sene olacaktır diye düşünüyoruz" diyerek tamamladı. 

Halka arzda yeni dönem: 2024'te tüm başvurular e-Başvuru sisteminden alınabilecek!

Mortgage oranlarının düşmesi konut inşaatını 7 ayın en yüksek seviyesine taşıdı!

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!


 


Geri Dön