02 / 05 / 2024

Dardanel'in ofisi German Design Award Gold 2015 ödülü aldı!

Dardanel'in ofisi German Design Award Gold 2015 ödülü aldı!

Mimariye, tasarıma ve sanata büyük önem veren, tüm çalışmalarında bu konulara titizlikle yaklaşan Dardanel, yönetim binasıyla German Design Award 2015’ten çok önemli bir ödülle döndü.



“Excellent Communications Design - Interior Design” kategorisinde German Design Award Gold 2015 ödülüne layık görülen bina, eski ve yeninin etkileyici kombinasyonunu yansıtıyor. Dardanel, bu ödülü kazanan Türkiye’deki ilk marka olmanın gururunu yaşıyor.



Daha önce 2013 yılında ICONIC Awards mimarlık kategorisinde “Best of Best” ödülünü alan Dardanel’in Tarabya’daki yönetim binası, bu yıl da German Design Award Gold 2015 ödülüne, “Excellent Communications Design - Interior Design” kategorisinde layık görüldü. Binayı yeniden tasarlayan mimar Ahmet Alataş, Frankfurt’ta yapılan ödül töreninden bu önemli ödülle döndü. 19. yüzyılda Tarabya’da bir yol yalısı olarak inşa edilen bu ahşap geleneksel bina, mimar Ahmet Alataş tarafından, orijinal tasarımı gözetilerek, eskiyi ve yeniyi içinde barındıran bir anlayışla yeniden tasarlandı. Tüm çalışmalarında, geçmişten aldığı mirası yenilikçi bir bakış açısıyla günümüze taşımayı kendine hedef edinen Dardanel’in yönetim binası da bu bakış açısını yansıtıyor.


Bu özel binayla Dardanel, çalışanlarının mutlu ve ferah bir ortamda görev yapmasını amaçladı. Ofis yaşamında geçirgenlik, şeffaflık ve iletişimin çok önemli olduğunu düşünen Dardanel’in yönetim binasının tasarımında da bu unsurlar dikkate alındı. Yöneticilerin alanları da dahil olmak üzere, çalışma mekanlarının tamamı açık ofis olarak tasarlandı. Ses izolasyonuna ihtiyaç duyulan hacimlerde bölme duvarlar tamamen şeffaf cam duvarlar ile oluşturulurken mekanın bütünlüğünün bozulmamasına dikkat edildi. Dar bir yapıya sahip olan binaya cam ve ayna kullanımıyla derinlik, ferah bir görünüm kazandırılmaya çalışıldı, iç mekanlarda aynalarla bir “sınırsızlık” hissi sağlandı.


Üretim süreçlerinden, müşterinin ürüne ulaşmasına kadar geçen tüm adımlarda büyük bir titizlikle hareket eden, çalışanlarının görev yapacağı tüm ortamlarda da bu hassasiyetlerle çalışmalarını hayata geçiren Dardanel, yönetim binasıyla da kaliteyi bir bütün olarak algıladığını bir kez daha kanıtlamış oldu.



Geri Dön