20 / 05 / 2024

Darülaceze taşınmayacak!

Darülaceze taşınmayacak!

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ‘Darülaceze taşınıyor’ haberine ilişkin açıklamada bulundu. Cebeci, başlığın öyle olmadığını, editör tarafından başlık atıldığını dile getirdi.



Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ‘Darülaceze taşınıyor’ haberine ilişkin açıklamada bulundu. Cebeci, yapılan haberin yanlış anlaşıldığını, başlığın öyle olmadığını, editör tarafından başlık atıldığını ve yarın düzeltileceğini söylediler.

 

 Darülaceze taşınacak gibi bir ifadenin ardından başka şeyler de çıkarıyorlar. ‘150 dönüm üzerine yapılacak yeni projenin hayata geçmesinden sonra buranın durumu ne olacak’ dediklerinde kendilerine “Burası tarihî misyonuna ve hizmetlerinde devam edecek dedim’’ ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cebeci, "Yeni sosyal hizmet şehri uzakta gibi gözüküyor. Ancak yapılan üçüncü havalimanına çok yakın. Burası da bir zamanlar kurulduğunda şehir merkezine uzaktaymış. Ancak bugün şehrin merkezinde kalıyor. Gelecekte orası da şehir merkezinde kalacak. Asrın şartlarına, günümüzün şartlarına göre daha güzel, daha kolay hizmet verilebilecek zemin ve ortam hazırlamak istiyoruz. Yapacağımız bu yeni proje dünyada bir numara olacak. Orası yapıldıktan sonra bir tane de Anadolu yakasına yapmayı düşünüyoruz. Nüfus yaşlanıyor. Bu sanayi toplumlarında, metropollerde sabah yatalak hastasını evde bırakıp, akşam geri dönüp tekrar bakma gibi bir durumumuz yok. Bu tip müesseselerin daha çaplı, daha geniş, Türkiye’ye yakışır, dünyaya örnek olacak tarzda olması gerekir" şeklinde konuştu.

 

Temeli Mart-Nisan gibi atılacak 

 

Cebeci, “Burası yıkılacak, taşınacak gibi burayı karalayacak veya buraya  olan güveni sarsacak haber yapmak doğru değildir. Yeni yapılacak projede dünyada en son teknoloji ne ise o kullanılacak. Yeşilin içinde bir yer olacak. Yüksek bir mimari söz konusu değil. Sekiz kat, on kat binalar olmayacak. Projenin başlangıcını Cumhurbaşkanımız verdi. Biz detaylarıyla uğraşıyoruz. En kısa zamanda son şeklini vererek Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Tahmini olarak mart sonu, nisan başında temel atabileceğimizin kanaatindeyim’’ dedi.

 


Darülaceze bize miras

 

Darülaceze’nin II. Abdulhamit’ten halka miras olarak bırakıldığını vurgulayan Cebeci, “Burası asla taşınmayacak. Burası tarihî misyonunu devam ettirecek. Burası Abdulhamit’in bu millete olan bir hatırası. Burası sıradan bir müessese değildir. Burayla alakalı herkes rahat olsun, burası misyonuyla, fonksiyonuyla hizmetine devam edecek’’ diyerek tartışmalara son noktayı koydu.
 


Geri Dön