03 / 05 / 2024

DASK 25 ili gezdi, deprem ve sigorta eğitimi verdi!

DASK 25 ili gezdi, deprem ve sigorta eğitimi verdi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Hürriyet Treni 'yle çıktığı 32 günlük Türkiye turunu 25 ili ziyaret ederek tamamladı. Trende deprem simülasyon vagonuyla yer alan DASK, seminerler ve uygulamalı eğitimlerle 50 bin kişiye doğrudan ulaştı...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Hürriyet Treni 'yle çıktığı 32 günlük Türkiye turunu 25 ili ziyaret ederek tamamladı. Trende deprem simülasyon vagonuyla yer alan DASK, seminerler ve uygulamalı eğitimlerle 50 bin kişiye doğrudan ulaştı. DASK, “Deprem geçecek, hayat devam edecek ” sloganıyla çıktığı yolculukta deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmayı amaçladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü eğitmenleri tur boyunca 100 'den fazla seminer vererek ziyaretçilere depremden korunma yöntemleri ve zorunlu deprem sigortasının önemini anlattılar.

Bakanlar DASK vagonunda Kocaeli depremini yaşadı

DASK 'ın deprem simülasyon vagonu bakanlardan da yoğun ilgi gördü. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil çiçek 'in katıldığı törenle yola çıkan DASK, deprem simülasyon vagonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Zafer çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ı ağırladı.

DASK 'ın Mersin, Eskişehir ve Edirne 'deki etkinliklerine Kadir çöpdemir de katıldı. Kadir çöpdemir, deprem simülasyon vagonundaki etkinliklerde katılımcılarla bir araya gelerek zorunlu deprem sigortasının önemine dikkat çekti. Katılımcılar, simülasyon vagonunda 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini yaşayarak deprem anında neler yapmaları gerektiğini öğrendiler.

Türkiye 'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 13 milyon konuttan 3,4 milyonunun (yüzde 26) poliçesi bulunuyor. Zorunlu deprem sigortası poliçesi sahibi konutların sayısının orta vadede 5,5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sahipleri ayda ortalama 12 TL ödeyerek evlerini güvenceye alabiliyor.

DASK, sigortalılık oranını artıran illeri ödüllendirecek

DASK, zorunlu deprem sigortalı konutların sayısını artırmak için başlattığı şžehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışmasıyla deprem güvenceli hayatı teşvik ediyor. Türkiye 'nin 81 ilini kapsayan yarışma kapsamında 2011 yılsonu sonuçlarına göre zorunlu deprem sigortasında en yüksek sigortalılık oranına ulaşan, bir önceki yıla göre en yüksek poliçe artış oranını kaydeden ve en iyi teşvik kampanyasını yürüten iller ödüllendirilecek.

DASK, “şžehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor ” yarışmasının her üç kategorideki birincilerine DASK Güvenli Hayat Parkı armağan edecek. Tüm vatandaşların yararlanması için kent merkezine inşa edilecek parklar oyun grubu, yürüyüş parkuru ve yeşil alanın yanı sıra deprem ve zorunlu deprem sigortasıyla ilgili eğitim materyalleri de içerecek. Yarışmanın her üç kategorisinde ikinci ve üçüncü olan illerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine ise depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapılacak.

 

 


Geri Dön