30 / 04 / 2024

DASK 5 yılda 10 milyon sigortalı konuta ulaşacak!

DASK 5 yılda 10 milyon sigortalı konuta ulaşacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, hedeflerinin 5 yılda 10 milyon sigortalı konuta ulaşmak olduğunu söyledi.




     Yazıcı, DASK tarafından Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin, DASK açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu, yasayla zorunlu deprem sigortasının kontrolünün daha etkin şekilde yürütülmeye başlandığını belirtti. 

     Zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranındaki artışın devam etmesi gerektiğine ifade eden Yazıcı, ''Ülke genelinde sigortalılık oranı yüzde 50'nin üzerine çıkmalı'' dedi. 

     Sigortalılık oranını artırmak için 2013 yılında oldukça önemli projeleri hayata geçireceklerini anlatan Yazıcı, ''Projelerimizi 3 ana başlık altında gruplandırmak mümkün. Bir taraftan kontrol uygulamalarının daha etkin hale getirilmesi. Diğer tarafta tanıtım faaliyetlerinin artırılması ve üçüncü olarak da sigorta sunumunun kolaylaştırması başlıkları altında projelerimizi gerçekleştireceğiz'' diye konuştu. 

     Yazıcı, ''Hedefimiz 5 yılda, 2017 itibariyle 10 milyon sigortalı konuta ulaşmak. Bu sayıya ulaştığımızda zaten ülke genelinde yüzde 50 barajını da çoktan aşmış olacağız'' dedi. 

     

     -Deprem bilincini artırma kampanyaları sürecek- 

     

     DASK Yönetim Kurulu Üyesi Okan Utkueri de 2012 yılının DASK için son derece önemli, yoğun ve başarılı bir yıl olduğunu ifade ederek, bir yandan zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik kampanyalara devam ettiklerini diğer yandan DASK'ın altyapısını ve hizmetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalara odaklandıklarını anlattı. 

     Utkueri, çalışmalar sonucunda 2012'nin ikinci yarısında poliçe sayısı artışında ivme yakaladıklarını, bunun 2013 yılında da sürdüğünü belirterek, ''2013 yılı Şubat ayında poliçe sayımız 5,2 milyona ulaştı. Yüzde 35'lik bu artışla 2013 için belirlenen hedefimize de daha yılın başında ulaşmış olduk'' diye konuştu. 

     Bu yılın Şubat ayı itibariyle sigortalık oranının yüzde 30'a yükseldiğini ifade eden Utkueri, her 3 konuttan birinin zorunlu deprem güvencesi altına alındığını belirtti. Sigortalılık oranı en yüksek illerin yüzde 52,7 ile Bolu, yüzde 48,4 ile Düzce ve yüzde 47,7 ile Yalova olduğunu anlatan Utkueri, bu oranların İstanbul'da yüzde 38,9, Ankara'da yüzde 38, Antalya'da yüzde 30,7 ve Van'da ise yüzde 18,8'e ulaştığını söyledi. 

     Daha sonra ''Şehirler yarışıyor sigortalılar kazanıyor'' yarışmasında dereceye giren Burdur, Tunceli, Yalova ve Bursa illerinin vali yardımcılarına plaket verildi. 

     Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5 milyonuncu poliçenin sahibi aileye plaket verdi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Yazıcı, söz konusu ailenin konutu için 5 yıl ücretsiz zorunlu deprem sigortası yapılacağını söyledi. 

AA


Geri Dön