27 / 04 / 2024

DASK bu yıl sigortalı konut sayısını 5 milyona çıkaracak!

DASK bu yıl sigortalı konut sayısını 5 milyona çıkaracak!

Zorunlu deprem sigortasını 5 yılda yüzde 56 artıran DASK, 2010'da sigortalı konut sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyor



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 10. kuruluş yıldönümünde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ına Taksim'den start verdi

Deprem simülasyon TIR'ıyla fay hattı üzerindeki 20 ilin 50 günde ziyaret edileceği projeyle, 40 bin kişi deprem ve zorunlu deprem sigortası hakkında bilinçlendirilecek. Zorunlu deprem sigortasını 5 yılda yüzde 56 artıran DASK, 2010'da sigortalı konut sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyor.
DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar şunları söyledi:
"Elazığ'dan Çanakkale'ye Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki her durağa uğrayacağız. Amacımız, genelde depremi, özelde zorunlu deprem sigortasını anlatarak halkımızı bilinçlendirmek. İlk etkinliklerimiz Elazığ'da  olacak. Bir sonraki güzergâhımız Batı Anadolu fay kırık sistemi olacak."
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

DASK'tan 20 ilde 40 bin kişiye deprem eğitimi 
 
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), kuruluşunun 10. yıldönümünde deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik yeni projesi Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'ını tanıttı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 50 gün boyunca Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki 20 il ziyaret edilecek.
 
İllerde düzenlenecek toplam 115 eğitim semineri ve TIR etkinlikleriyle deprem ve zorunlu deprem sigortası hakkında yaklaşık 40 bin kişiye eğitim verilecek. Türkiye'de deprem bilincinin gelişmesi için kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, proje kapsamında Elazığ'dan Çanakkale'ye kadar 4 bin kilometreden fazla yol kat edeceklerini söyledi. Serdar, genelde depremi, özelde ise zorunlu deprem sigortasını anlatacaklarını aktardı.
Kenan Mehmetzade / Zaman


Geri Dön