02 / 05 / 2024

DASK 'ı birçok ülke örnek alıyor!

DASK 'ı birçok ülke örnek alıyor!

Türkiye Sigorta ve Reasürans şžirketleri Birliği Başkanı ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Türk sigorta sektörünün son yıllarda gerçekleşen yapılanmalarla birçok kurum veya ülke tarafından örnek alınacak düzeye geldiğini söyledi



Su, “Türk sigortacılığı olarak, özellikle gelişmekte olan ülkelere güzel bir örnek oluşturduğumuzu düşünüyoruz ” dedi.
“Sigorta Zirvesi ”nin açılışında konuşan Mustafa Su, Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerinin kamu ve özel sektör temsilcilerini ağırlayacak zirvede Türk sigorta modelinin tanıtılacağını dile getirdi. Sektörün yabancı şirketlerin ilgi odağı olduğuna değinen Mustafa Su, “Sektörde TRAMER, DASK gibi uygulamalar birçok ülke tarafından örnek alınıyor. Bilgi ve birikimimizi paylaşıyoruz ” dedi. Mustafa Su, Türkiye 'nin finans sektörü aktif toplamı içindeki sigortacılık sektörü payının yüzde 3 'ler civarında olduğunu, sigortacılık bilincinin yaygınlaşması ve sigortanın bir ihtiyaç olduğunun anlaşılmasıyla bu payın daha üst düzeye çıkacağını vurguladı.

Sigorta haftası başlıyor
Sigortanın sağlıklı ve işler yapıda çalışmasının, ekonomik hayatın devamı açısından da önemli olduğunu ifade eden Su, “Hiçbir ekonomi veya birey, sigorta yaptırmayacak kadar zengin değil, hiçbir ülke başta doğal afetler olmak üzere ekonomisini zayıf düşürecek riskler karşısında sigortacılığa kayıtsız kalabilecek durumda değil ” diye konuştu.
Bu arada, Hazine 'nin sigorta bilincini artırma stratejisi çerçevesinde, her yıl mayıs ayının son pazartesi günü başlayan hafta, ‘Sigortacılık Haftası '     kapsamında etkinlikler yapılacak.
Milliyet


Geri Dön