04 / 05 / 2024

DASK Simav depreminin ardından ödemelere başladı!

DASK Simav depreminin ardından ödemelere başladı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Kütahya'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren binaların yüzde 14'ünün poliçesi bulunduğunu belirterek, hasar tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanıp ödemelerin iki hafta içinde yapılacağını söyled



DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Kütahya'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren binaların yüzde 14'ünün poliçesi bulunduğunu belirterek, hasar tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanıp ödemelerin iki hafta içinde yapılacağını söyledi. Kütahya genelinde, zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 125 bin konuttan 18 bininin sigortalı olduğuna dikkat çeken Yazıcı, "Kütahya, bu oranla Türkiye genelinde 55'inci sırada geliyor. Bu da fevkalade düşündürücüdür. Son deprem, sigortalılık oranının tüm illerimizde arttırılması için ortak çabanın gerekli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Simav depreminden sonra toplam 780 hasar ihbarı aldık. Evleri hafif hasar gören sigortalılarımızın ödemelerini 6 Haziran'da yapmaya başlayacağız. Orta ve ağır hasarlı konutlar içir de ödemeler 20 Haziran'da başlayacak" dedi.
 
Selamet Yazıcı, 780 hasar ihbarının 684'ünün Si mav'dan yapıldığını, kalan 100'e yakın ihbarınsa Kütahya'nın diğer ilçeleri ve çevre illerden geldiğini sözlerine ekle di. Evleri depremden hasar gören ve Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi bulu nanlarm, 0 212 3680800 numaralı DASK Çağrı Merkezine ya da DASK adma poliçeyi düzenleyen sigorta şirketi veya acentesine başvuru yapmasını is-teyen Yazıcı, vatandaşları mutlaka zorunlu deprem sigortası yaptırmaya çağırdı.

Yenişafak


Geri Dön